Головна Новини Суспільство події П'ятниця в Україні: обмін полоненими в режимі "онлайн" і день можливого перемир'я на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятниця в Україні: обмін полоненими в режимі "онлайн" і день можливого перемир'я на Донбасі

Сьогодні відбудеться відеоконференція між учасниками Тристоронньої контактної групи і може настати постійне перемир'я на Сході країни

20 грудня 2019, 07:05 comments1686
Поділіться публікацією:
П'ятниця в Україні: обмін полоненими в режимі "онлайн" і день можливого перемир'я на Донбасі

Переговори онлайн. У п'ятницю, 20 грудня, повинна відбутися відеоконференція між учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську, присвячена обміну полоненими. За словами Леоніда Кучми, який представляє Україну в ТКГ, вони будуть робити все, щоб до Нового року звільнити хоч когось, кого тримають у заручниках на окупованих територіях Донбасу. Представник України зазначив, що переговори Контактної групи минулої середи були тривалими і не завершилися якимось конкретним результатом. Чи вийде досягти якогось компромісу тепер з допомогою онлайн-переговорів, Кучма гарантувати не може.

Зустріч у Берліні. Сьогодні голова МЗС Вадим Пристайко перебуває з робочим візитом у Берліні, де зустрінеться з колегою Гайко Маасом. Відомо, що глави міністерств обговорять українсько-німецький політичний діалог, а також взаємодію в контексті недавнього "нормандського саміту". Також ключовими питаннями стануть енергетична безпека в країнах ЄС та інтеграція України до НАТО.

Чи припиниться вогонь. Вже сьогодні на Донбасі може наступити постійне і всеосяжне перемир'я, про що повідомив глава МЗС Вадим Пристайко. Політик сказав, що про дату перемир'я – 20 або 21 грудня — домовилися під час "нормандського саміту". За словами Пристайко, лише після припинення вогню стане ясно, чи можливий подальший прогрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!