Головна Новини Суспільство події Вівторок в Україні: будівельники йдуть в онлайн-режим, а іспит для водіїв - під відеозапис
commentss НОВИНИ Всі новини

Вівторок в Україні: будівельники йдуть в онлайн-режим, а іспит для водіїв - під відеозапис

Сьогодні в Україні запрацює електронний кабінет забудовника, а також відеофіксація практичного іспиту на право керування автомобілем

24 грудня 2019, 07:05 comments1706
Поділіться публікацією:
Вівторок в Україні: будівельники йдуть в онлайн-режим, а іспит для водіїв - під відеозапис

Будівництво "онлайн". Сьогодні в Україні запрацює електронний кабінет забудовника, який допоможе викорінити корупцію в будівельній сфері. Поки новинка буде працювати для найменш ризикових об'єктів будівництва, частка яких перевищує 80% ринку, проте в найближчі пару місяців охопить всі об'єкти. Відомо, що електронний кабінет забудовника стартує в рамках Єдиної електронної системи у сфері будівництва.

Іспит — з відеокамерою. Ще одне нововведення, яке з'явиться в Україні з цього дня, — відеофіксація практичного іспиту на право керування автомобілем. Віднині усі навчальні авто будуть оснащені камерами, які запишуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Щоб викорінити корупцію в сфері видачі прав, в МВС вже закупили 440 мобільних приладів. Відомо, що інформація буде зберігатися десять днів.

Справа Шеремета. Сьогодні служителі Феміди розглянуть апеляцію на арешт підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета волонтера і лікаря Юлії Кузьменко. Розгляд справи має відбутися в минулу п'ятницю, але прокурори не з'явилися на засідання. Тоді всі присутні в залі, а також сама Кузьменко та її адвокат заявили, що не вийдуть з суду, якщо засідання перенесуть. Втім, колегія суддів, незважаючи ні на що, вирішила розглянути цю справу сьогодні. Юлію Кузьменко підозрюють в тому, що вона нібито хотіла дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні і допомагала у підготовці вбивства журналіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!