Стало відомо, коли почне мовлення телеканал для окупованих районів і хто там працюватиме

У Кабміні сподіваються, що новий телеканал для окупованих районів поверне їхніх мешканців в український інформаційно-культурний простір

Український державний телеканал для мешканців тимчасово окупованих територій планує розпочати мовлення 15 лютого. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, державний телеканал для тимчасово окупованих територій створюють на базі каналу UA|TV. Повідомляється, що спочатку канал транслюватиметься двома мовами – українською та російською. В ефірі показуватимуть розважальні програми, серіали, кінофільми від українських медіакомпаній, а також інформаційні програми власного виробництва.

Директора на конкурсній основі мають обрати цього місяця. Наразі його обов’язки виконує заступниця директора Юлія Островська. Керівник інформаційного мовлення - Олена Трибушна - раніше обіймала пости головного редактора "24 каналу", заступника головреда видання "Новое Время" та редактора журналу "Кореспондент". За її словами, новий телеканал повинен повернути в український інформаційний і культурний контекст жителів нашої країни, які не мають змоги дивитися вітчизняне ТБ вже шостий рік поспіль через воєнні дії. Це, підкреслює Трибушна, спотворює об’єктивне представлення тих людей про власну країну, до того ж на їхнє ставлення щодо України впливають російські телеканали.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли про намір України запустити телеканал для жителів тимчасово окупованих Криму і Донбасу.