Головна Новини Суспільство події ТОП подій четверга: табу на польоти українців в Іран і відголоски вбивства Сулеймані
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій четверга: табу на польоти українців в Іран і відголоски вбивства Сулеймані

Сьогодні Україна призупиняє повітряне сполучення з Іраном, а в світі обговорять авіаудар США по Багдаду

9 січня 2020, 06:30 comments1546
Поділіться публікацією:
ТОП подій четверга: табу на польоти українців в Іран і відголоски вбивства Сулеймані

Табу на польоти в Іран. З сьогоднішнього дня Україна призупиняє повітряне сполучення з Іраном у зв'язку з вчорашньою трагедією, внаслідок якої розбилися 167 пасажирів і 9 співробітників компанії "МАУ". Літаки в цю державу не будуть літати з України до тих пір, поки експерти не встановлять точну причину аварії лайнера і спростують, що всьому виною став запуск ракети Іраном. Тим часом співробітники Госавіаслужби проведуть позапланові перевірки стану безпеки польотів "МАУ" та інших українських авіакомпаній.

Наслідки загибелі генерала. Сьогодні глава МЗС Великобританії Домінік Рааб прибуде в Вашингтон, де обговорить наслідки авіаудару США по  Багдаду, в результаті якого загинув іранський генерал Кассем Сулеймані. У Штатах в минулу п'ятницю пояснили свої дії тим, що про атаку розпорядився глава США Дональд Трамп: мовляв, Сулеймані готувався нанести удар по Америці, яка була змушена піти на випередження.

Послабити напруженість. З тієї ж причини – удар США по Багдаду і відповідні ракетні удари Ірану по двох іракських військових базах, на яких знаходяться американські військові – сьогодні глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу прибуде в Ірак. В рамках одноденного візиту в цю державу Чавушоглу спробує послабити зростаючу напруженість в результаті недавніх подій у регіоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!