Головна Новини Суспільство події Нові закони і мітинги: яким буде цей вівторок в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові закони і мітинги: яким буде цей вівторок в Україні

Сьогодні в Ірані в повному складі запрацює Постійна команда швидкого реагування з Канади, яка буде розслідувати катастрофу з українським "Боїнгом"

14 січня 2020, 07:00 comments2083
Поділіться публікацією:
Нові закони і мітинги: яким буде цей вівторок в Україні

Рада і мітинги. Повернувшись після канікул в парламент, сьогодні нардепи розглянуть законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації влади. Також у порядку денному – проект закону щодо створення Фонду розвитку підприємництва та повторний розгляд пропозицій президента України про розширення переліку держчиновників. Тим часом під стінами Ради зберуться активісти, які обіцяють відновити щоденні акції проти реформи ринку землі.

Розслідування в Ірані. Сьогодні в Ірані в повному складі запрацює Постійна команда швидкого реагування, яка складається з канадських експертів. Глава МЗС Канади Жан-Філіп Шампань повідомив, що Іран видав практично всі необхідні візи, тому іноземні фахівці зможуть приступити до розслідування катастрофи українського літака рейсу PS752 вже сьогодні. Нагадаємо, наш лайнер зі 176 пасажирами і членами екіпажу на борту 8 січня збила іранська ракета.

Нові закони. З сьогоднішнього дня набуває чинності закон про введення відповідальності за неперсональне голосування у Верховній Раді – так зване "кнопкодавство". Тепер за умисне голосування депутатом замість іншого парламентарія вводиться кримінальна відповідальність: обранцям доведеться заплатити штраф від 51 до 81 тис. гривень.

Ще один закон, підписаний президентом, — "Про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни" — також починає діяти з цього дня. Документ допоможе підвищити рівень захисту учасників АТО і тих, хто брав участь у бойових діях за країну і отримав інвалідність. Відтепер цим людям належить безкоштовна медична допомога у різних медзакладах країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!