Головна Новини Суспільство події Топ-5 фактів про безвіз з ЄС: українцям пояснили правила поїздок з 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 фактів про безвіз з ЄС: українцям пояснили правила поїздок з 2021 року

У Місії України в Європейському союзі сподіваються, що правила безвізу з 2021 року посилять безпеку кордонів

13 січня 2020, 19:51 comments2391
Поділіться публікацією:
Топ-5 фактів про безвіз з ЄС: українцям пояснили правила поїздок з 2021 року

Місія України в Європейському союзі розповіла про головні п’ять фактів, які необхідно знати українцям щодо безвізових поїздок до Євросоюзу з 2021 року. Про повідомляється на офіційній сторінці місії у Facebook.

По-перше, з 2021 року Євросоюз запроваджує Європейську інформаційну систему авторизації подорожей ETIAS не лише для України, а й для інших третіх країн, наприклад, Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США чи Японії. По-друге, змінювати умови безвізових поїздок вирішили ще у квітні 2016 року, щоби посилити безпеку на зовнішніх кордонах союзу.

По-третє зазначається, що з 2021 року поїхати до держав-членів ЄС українці зможуть тільки після попереднього дозволу, який можна отримати через онлайн-заявку. У повідомленні наголошують, що авторизацію на подорож видаватимуть за декілька хвилин, якщо у людини не має застережень у правоохоронних органів ЄС. Відзначимо, що кожне звернення обійдеться у сім євро для всіх, окрім молодших 18-ти років та старших за 70 років. При цьому, авторизація діятиме три роки.

По-четверте, у разі відмови авторизації можна подати апеляцію. Наголошується, що ETIAS це не візова система, а запроваджується лише для врегулювання дозволів на поїздки. І по-п’яте, система попередніх дозволів має покращити безпеку зовнішніх кордонів ЄС та зменшити кількість відмов громадянам безпосередньо при перетині кордону.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у "безвізову скарбничку" України потрапили ще дві держави з Південної Америки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!