Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки українців готові виходити на акції протестів: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців готові виходити на акції протестів: опитування

Опитування КМІС показав, що жителі західних областей менш готові виходити на акції протесту, аніж українці на сході країни

18 січня 2020, 01:40 comments3846
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки українців готові виходити на акції протестів: опитування

48% українців заявили про готовність до участі в акціях соціального протесту. Про це свідчать результати опитування, проведеного 1-12 грудня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, не збираються брати участь у будь-яких акціях масового протесту 49%, таке ж число було і в 2018 році. А ось готові виходити на протестні акції 48% дорослих жителів України, тоді як в 2018 році — число становило 44%. При цьому, кількість бажаючих взяти участь у санкціонованих мітингах і демонстраціях практично не змінилася і дорівнює 11%. А прихильників несанкціонованих мітингів і демонстрацій навіть дещо поменшало — з 4% до 2%. Як і до цього, найбільше опитаних не проти такого формату соціального протесту як участь у виборчій компанії — 34%. До збору підписів під колективними зверненнями готові 16% учасників опитування.

При цьому, не готові до акцій протесту 61% жителів західних областей країни і 39% — східних. У Центрі та на Півдні ситуації схожі: 46% і 45% відповідно.

Раніше "Коментарі" інформували, що Паризький Лувр закрили через протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!