Головна Новини Суспільство події Зробити російську мову офіційною в окремих регіонах не проти 15% українців, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Зробити російську мову офіційною в окремих регіонах не проти 15% українців, - опитування

Згідно з опитуванням, більшість українців вважають, що державною мовою має бути лише українська, але є частка прихильників окремого статусу для російської

21 січня 2020, 14:01 comments2385
Поділіться публікацією:
Зробити російську мову офіційною в окремих регіонах не проти 15% українців, - опитування

Думку про вільне використання російської мови у приватному житті, коли українська залишається єдиною державною, підтримують 69% українців. Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та  соціологічної служби "Центру Разумкова", проведеного 13-18 грудня 2019 року.

Так, прихильників надання російській мові статусу офіційної в окремих регіонах України є 15%, а ось визнання другою державною підтримали – 12%. Відзначимо, що відповіді різняться за регіональним розподілом.  У західних областях статус російської мови як офіційної в окремих регіонах підтримують лише 4%, а як другої державної – менше 1%. У центральному регіоні за статус російської для регіонів виступили 12%, а державною зробити не проти 4%. На півдні показники становлять 27% (регіональний статус) і 14% (друга офіційна). У східній частині країни числа вищі: 24% виступають за надання російській офіційного статусу в регіонах, а 31% — не проти зробити державною поряд з українською.

Зазначимо, що українська мова є важливим атрибутом незалежності України для 81% опитуваних громадян. Причому так вважає більшість в усіх регіонах України: захід (95%), центр (86%), південь (71%), схід (64%).

Більш того, 80% учасників опитування виступили за те, щоб всі керівники держави та держслужбовці у робочий час спілкувалися державною мовою. А 79% громадян хочуть, що у ЗМІ принаймні половина наповнення була українською мовою.

Раніше "Коментарі" писали, що вся реклама тепер буде українською мовою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!