Що було цієї ночі: ТОП новин

Зростає кількість хворих коронавірусом, крім того, цієї ночі в Іраку відбулися протести, а Туреччина стягнула техніку до кордону з Сирією

Коронавірус. Число хворих зростає

У США зафіксовано дев'ятий випадок захворювання пневмонією, викликаною вірусом 2019-nCoV. Захворілою виявилася жінка з округу Санта-Клара в штаті Каліфорнія, яка нещодавно повернулася з китайського міста Ухань.

У теж час, станом на 2 лютого, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом в Китаї досягло 17 205, стан 2 296 осіб оцінюється як важкий, 475 пацієнтів виписані з лікарень, кількість летальних випадків досягло 361.

У Бельгії жінка напала з ножем на перехожих

У центрі Гента темношкіра жінка поранила ножем двох перехожих. Один з чоловік отримав поранення в живіт, другий − у руку, вони госпіталізовані, їх життя поза небезпекою. Незабаром поліція затримала зловмисницю, при цьому при затриманні вона отримала поранення.

Туреччина почала стягувати бронетехніку до кордону Сирії

Турецька армія перекидає бронетехніку до кордону з сирійської провінцією Ідліб, де сили Башара Асада і Росії посилили свій наступ проти сирійської опозиції. У даний момент колона бронетранспортерів і танків дійшла до району Рейханлы провінції Хатай на кордоні з сирійським Идлибом. Дане рішення було прийнято з метою посилення військових частин, дислокованих в прикордонних районах".

В Іраку хвиля протестів через нового прем'єра

В Багдад і в містах на півдні країни люди вийшли на вулицю, щоб висловити свою незгоду з рішенням президента країни призначити новим прем'єром Іраку Мухаммада Тауфіка Аляуи. Раніше демонстранти заявляли про те, що вони не приймуть кандидата, обраного іракської правлячою елітою.