Головна Новини Суспільство події Фотофакт: українські китайці відправили тонни масок в епіцентр коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотофакт: українські китайці відправили тонни масок в епіцентр коронавірусу

Вихідці з Китаю згуртувалися і відправили співвітчизникам 84 коробки масок, які через епідемію зараз у дефіциті

4 лютого 2020, 10:45 comments2565
Поділіться публікацією:
Фотофакт: українські китайці відправили тонни масок в епіцентр коронавірусу

Вихідці з Китаю, які багато років тому переїхали в Україну, вирішили допомогти своїм співвітчизникам, які опинилися в центрі епідемії коронавірусу. Як розповіла "Коментарям" Любов Юркова з Києва, яка зараз проживає в Саньї, її знайомі – бізнесмени, студенти і всі небайдужі вихідці з Китаю – згуртувалися і закупили 2 тонни масок, яких в Піднебесній через величезний попит зараз не вистачає.

Днями з Києва в Китай відправили величезну посилку – 84 великі коробки з масками, які передадуть в місцеві лікарні. Організатори акції не називають точну суму, витрачену на гуманітарну допомогу, визнаючи лише, що грошей пішло чимало.

Згідно з останньою статистикою ВООЗ, коронавірусом заразилися вже 17 391 людина, з яких 17 238 – громадяни Китаю. В результаті пневмонії, викликаної новим вірусом, померли 427 осіб.

picture

picture

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Китаї продовжують залишатися тисячі українців, які запевняють: в країні немає паніки, проте вулиці пустують, а в аптеках не вистачає деяких товарів. Місцеві жителі кажуть, що в багатьох місцях перевіряють температуру інфрачервоним термометром. "У відділі спирту і антисептиків полиці порожні. Люди такі речі швидко розбирають. До нового року я встигла купити дві пляшки спирту, треба було взяти більше. До речі, влада нашого міста Санья нещодавно видавала безкоштовно маски по ID-картам. Така акція проходила в різних районах. А ЖЕК видає 1 маску за паспортом", — говорить киянка Любов Юркова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!