Головна Новини Суспільство події Аграрії під Офісом Зеленського просили звільнити голову НАБУ Ситника, щоб їм зберегти роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрії під Офісом Зеленського просили звільнити голову НАБУ Ситника, щоб їм зберегти роботу

Близько 3 тисяч працівників аграрних холдингів "Укрлендфармінг" і "Авангард", до яких приєдналися небайдужі громадяни, провели акцію протесту під стінами Верховної Ради та Офісу президента з вимогою захистити компанії від незаконних дій правоохоронних органів

5 лютого 2020, 17:45 comments2784
Поділіться публікацією:
Аграрії під Офісом Зеленського просили звільнити голову НАБУ Ситника, щоб їм зберегти роботу

На мітинг прибули люди з усієї України, оскільки підприємства холдингів розташовані у 600 населених пунктах 22 регіонів країни.

Виступаючи на акції операційний директор "Укрлендфармінга" Галина Ковток зазначила, що агрохолдинг надає робочі місця 27 тисячам аграріїв та щорічно виплачує їм 3,5 млрд грн зарплати. У зв'язку з цим вона висловила надію, що вимоги працівників підприємства будуть почуті.

"Ми мовчки чекали, поки наша проблема вирішиться — але тепер ми мовчати не будемо. Ми будемо голосно, як вміємо, захищати нашу компанію — так, щоб за стінами Верховної Ради та Офісу Президента нас почули. Ми нічого з вами не вкрали і не успадкували — все, що у нас є, ми збудували власними руками. І сьогодні ми захищаємо своє. Тому "Руки геть від "Авангарду", руки геть від "УЛФ"!" — сказала вона зі сцени.

Керівник Зарянского відділення "Західної агровиробничої компанії" (входить до складу "Укрлендфармінга") Володимир Данилевський, в свою чергу, додав, що обшуки, які проводять правоохоронці, лякають працівників і можуть зірвати робочий процес.

"Це насторожує і мене, як керівника, і співробітників, які хочуть працювати і отримувати зарплату, а не спілкуватися з детективами НАБУ. Ми стоїмо за те, щоб не втратити роботу. Нас фактично паралізували та поставили під загрозу посівну кампанію, людей, їх сім'ї і достаток", — сказав він.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко під час виступу на акції обіцяв, що вимоги аграріїв будуть почуті, і Ситник буде звільнений з НАБУ.

"Уявіть, на чолі Національного антикорупційного бюро України стоїть корупціонер, внесений до реєстру корупціонерів – як таке може бути? Ми понесемо ваші вимоги до сесійної зали Верховної Ради, адже вони повинні реагувати на те, що сьогодні ви приїхали боротися за свої права", — сказав парламентарій.

Пізніше аграрії пішли до Офісу президента і передали звернення до глави держави, під яким поставили підписи 30 тисяч людей. Аграрії просять Володимира Зеленського втрутитися і зупинити знищення важливого для економіки України підприємства, звільнити корупціонерів і зберегти робочі місця.

Крім того, на думку працівників, має бути призначена відповідальна особа, яка організовує переговори між представниками держави і власниками компанії.

Мітингувальники також залишили біля Офісу Президента кілька тисяч запалених свічок зі своїми іменами. Учасники акції додали, що сьогоднішній мітинг був попередженням і якщо їх вимоги не будуть задоволені, то на вулиці вийде набагато більше людей.

Нагадаємо, раніше власник групи компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард" Олег Бахматюк заявив, що обшуки в компанії по справі про розкрадання стабілізаційного кредиту "ВіЕйБі Банку", основним акціонером якого він був, незаконні. Бізнесмен назвав дії правоохоронців нібито особистою помстою Ситника.

Зазначимо, раніше Ситник був визнаний винним у корупції через елітний відпочинок за чужий рахунок, та внесений до реєстру корупціонерів. Головним свідком обвинувачення був радник сестри Олега Бахматюка.

"Укрлендфармінг" – найбільший український агропромисловий холдинг, який управляє найбільшим в країні банком родючого чорнозему – 500 тис. га. Підприємство займається вирощуванням сільськогосподарських культур і насіння, виробництвом цукру, тваринництвом та дистрибуцією сільгосптехніки. До його складу входить агропромислова група "Авангард", яка спеціалізується на виробництві курячих яєць і продуктів яєчної переробки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!