Головна Новини Суспільство події 250-річний ювілей Бетховена: що, де, коли
commentss НОВИНИ Всі новини

250-річний ювілей Бетховена: що, де, коли

До 2020 року весь світ відзначає 250-річчя з дня народження великого композитора Людвіга ван Бетховена, який за даними щорічної статистики Bachtrack, визнаний найбільш виконуваним композитором у світі. І Україна не стала винятком

6 лютого 2020, 13:40 comments1938
Поділіться публікацією:
250-річний ювілей Бетховена: що, де, коли

Цією весною (28 березня – 10 квітня) в Харкові вже втретє пройде Міжнародний фестиваль Kharkiv Music Fest, який у цьому році буде присвячений творчості Бетховена. У кожному з концертів основної програми Kharkiv Music Fest звучатимуть найпопулярніші хіти Бетховена: Симфонії №5, №7, остання частина симфонії №9, "Місячна соната" та інші твори.

Твори композитора виконають світові зірки класичної музики. Так, в цьому році, завдяки зусиллям організаторів в Україні, вперше виступить Пол Льюїс – англійський піаніст, володар премій Grammy, Едгар Моро – французький віолончеліст, переможець престижних музичних конкурсів, Тобіас Фельдман – німецький скрипаль, який грає на скрипці італійського майстра Ніколо Гальяно, а також всесвітньо відомі українські оркестри: New Era Orchestra, Національний симфонічний оркестр України та Національна капела України "Думка".

28 березня. Фестивальний оркестр KharkivMusicFest, диригент — Станіслав Христенко (Україна-США), соліст Тобіас Фельдман — Німеччина (скрипка).

У програмі: Бетховен, Борткевич, Мендельсон, а також знаменитий концерт для скрипки з оркестром Фелікса Мендельсона у виконанні німецького скрипаля, самого юного професора консерваторії Німеччини (у віці 27 років), який грає на скрипці 1769 року італійського майстра Ніколо Гальяно.

1 квітня. "New Era Orchestra" (Київ), диригент Тетяна Калініченко (Україна), соліст Едгар Моро – Франція (віолончель).

Другим концертом основної програми стане концерт самого успішного недержавного оркестру України – New Era Orchestra з віолончелістом з Франції Едгаром Моро. У програмі: Бетховен, Вівальді, Гайдн, Сен-Санс.

7 квітня. Національний симфонічний оркестр України (Київ), Національна капела України "Думка" (Київ), диригент Володимир Сіренко (Україна), солісти Національної опери України. У програмі: Бетховен, Станкович.

Два кращих Національних музичних колективи України на одній сцені виконають два монументальні твори: Дев'яту Симфонію Бетховена для хору, солістів і оркестру, а також твір сучасного українського класика Євгена Станковича "Пристрасті по Тарасу".

10 квітня. Вперше в Україні – Пол Льюїс, Велика Британія (фортепіано).

Льюїс – англійський піаніст, володар премій Grammy. У програмі піаніста можна буде почути один з найвідоміших творів Бетховена "Місячну Сонату" та інші твори Бетховена і Шуберта.

Дати: 28 березня – 10 квітня

Ознайомитися з повною програмою фестивалю можна на сайті http://kharkivmusicfest.com/



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!