Головна Новини Суспільство події Далекобійникам, що мітингували у Києві, могли заплатити по 500 грн за участь у протесті
commentss НОВИНИ Всі новини

Далекобійникам, що мітингували у Києві, могли заплатити по 500 грн за участь у протесті

За даними експертів, організатором протестних акцій за участю далекобійників в Києві міг бути бізнесмен і екс-міністр Євген Червоненко

13 лютого 2020, 18:30 comments2131
Поділіться публікацією:
Далекобійникам, що мітингували у Києві, могли заплатити по 500 грн за участь у протесті

У середу, 12 лютого вантажні автомобілі перекрили рух транспорту на в'їзді до Києва з боку Борисполя, Одеси і Житомира, внаслідок чого на трасах утворилися багатокілометрові пробки. Крім того, фури частково заблокували урядовий квартал столиці. Як стало відомо, таким чином українські далекобійники — члени Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП) — протестують проти повторного зважування фур і реформування системи видачі міжнародних дозволів.

Далекобійники вимагають скасувати електронне бронювання дозволів і повернути квотування, яке фактично дозволяло асоціації зберігати монополію на ринку вантажоперевезень. В іншому випадку протестувальники погрожують заповнити Київ, щоб паралізувати рух автотранспорту в мегаполісі.

За даними експертів, організатором мітингу є афілійований з АсМАП бізнесмен Євген Червоненко, народний депутат IV скликання і екс-міністр транспорту України (2005). Широкій громадськості він відомий завдяки численним скандалам і бійкам, а також своїми антиукраїнськими заявами на федеральних телеканалах РФ. На відео видно, як Червоненко шантажує Кабмін і МІУ, щоб зберегти для АсМАП позиції монополіста.

Пізніше з'явилися відомості про те, що мітингувальники отримали грошову винагороду за участь у даній акції протесту. За деякими даними, кожен активіст-далекобійник, який брав участь у блокуванні столиці, заробив "гонорар" у розмірі 500 грн. Передбачається, що кошти на оплату "активістам" виокремив саме Червоненко.

Автомобілісти, які потрапили у затори через перекриття траси, критикують дії далекобійників і побоюються транспортного колапсу.

У свою чергу, міністр інфраструктури України Владислав Криклій особисто вийшов до учасників протесту, щоб поспілкуватися і вислухати їх вимоги. При цьому він категорично підкреслив, що галузь вантажних перевезень повинна бути реформована, щоб функціонувати прозоро і гарантувати рівні умови для всіх гравців ринку. Міністр також зазначив, що нововведення, проти яких виступають далекобійники, мінімізують корупційну складову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!