ТОП подій понеділка: зліт глав МЗС і справа Януковича

Країни ЄС обговорять місію по контролю за ембарго зброї до Лівії, а в Печерському райсуді вирішать, чи змінити запобіжний захід по справі Шеремета Андрію Антоненко

Лівійське питання. Сьогодні, 17 лютого, в Брюсселі відбудеться засідання глав МЗС країн Євросоюзу. Дипломати обговорять місію по контролю за ембарго зброї в Лівію, так як її продовжують постачати, незважаючи на прийняті раніше домовленості. Засідання відбудеться під наглядом ООН та за участю лівійських представників.

Суди. Служителі Феміди розглянуть в цей день кілька гучних кримінальних проваджень. Так, у Київському апеляційному суді відновлять розгляд справи екс-президента України Віктора Януковича, якого заочно засудили до 13 років в'язниці за держзраду. А в Печерському райсуді вирішать, чи змінити запобіжний захід по справі Шеремета підозрюваному - музикантові і військовому Андрію Антоненко.

Свята. Сьогодні у світі відзначають День спонтанного прояву доброти, а православні віруючі вшановують пам'ять преподобного Миколи, ігумена Студійського. У народі святого називали Студеним, і цей день здавна вважався найхолоднішим в лютому. А іменинники 17 лютого - Олександр, Андрій, Олексій, Ганна, Аркадій, Борис, Василь і Георгій. Також не забудьте привітати Дмитра, Катерину, Івана, Кирила, Петра, Сергія, Юрія і Федора.