Головна Новини Суспільство події У Запоріжжі хочуть запровадити "день тверезості"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Запоріжжі хочуть запровадити "день тверезості"

У Запоріжжі на один день планується заборонити продаж алкоголю

19 лютого 2020, 13:06 comments1917
Поділіться публікацією:
У Запоріжжі хочуть запровадити "день тверезості"

У Запоріжжі вирішили запровадити"День тверезості", повністю заборонивши продаж алкоголю на повну добу. Про це йдеться у проекті рішення, повідомляє сайт Запорізької міської ради 18 лютого.

"Проблема пияцтва та алкоголізму в місті не тільки не втрачає своєї актуальності, але з кожним роком загострюється та набуває все більш небезпечні для суспільства форми і прояви",- йдеться в повідомленні.

Чиновники пропонують посилити контроль за дотриманням діючого рішення про заборону продажу спиртного щодня з 22:00 до 8:00. А також пропонується, щоб щороку День першого дзвінка (навіть якщо він буде випадати не на 1 вересня) проводити "День тверезості", під час якого додатково буде заборонено продаж алкоголю з 8 ранку до 22 годин вечора. В результаті жителі і гості міста не зможуть купити алкоголь, наприклад, з 22:00 31 серпня до 8:00 2 вересня.

Відзначається, що весь час у продажу будуть обмежені наступні спиртні напої: пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, вина столові. При цьому у закладах ресторанного господарства заборона діяти не буде.

На думку авторів проекту рішення, заборона буде "протидіяти проявам пияцтва та алкоголізму серед запорожців" і буде сприяти "досягнення справедливого балансу між загальними інтересами суспільства, які полягають у створенні безпечних умов навчання та фізичного розвитку дітей, захисту їх під час перебування в навчальному закладі".

Ініціатором нововведення є департамент надання адміністративних послуг і розвитку підприємництва.

Згідно з останніми даними Держстату, одна українська середньостатистична сім'я витрачає на алкогольні напої, в середньому, 93 грн місяць. При цьому українці, які проживають у містах, витрачають на алкогольні напої трохи більше, ніж жителі сільської місцевості: 109.2 гривень і 62.1 гривень місяць відповідно.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Донецькій області в місті Добропілля продовжує діяти заборона на продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв військовослужбовцям. Це роблять з метою недопущення падіння авторитету українських військовослужбовців, передає прес-служба Добропільського міської ради.


Як зазначається, зловживання алкоголю військовослужбовцями може призвести до випадків травматизму та загибелі військовослужбовців, а також місцевого населення. Заборона на продаж алкоголю також послужить профілактикою можливих правопорушень.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!