Головна Новини Суспільство події «У нас все добре»: Скалецька записала відеозвернення з Нових Санжар
commentss НОВИНИ Всі новини

«У нас все добре»: Скалецька записала відеозвернення з Нових Санжар

У відеозверненні з Нових Санжар міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, чому не можна плутати поняття обсервації та карантину

23 лютого 2020, 18:30 comments3256
Поділіться публікацією:
«У нас все добре»: Скалецька записала відеозвернення з Нових Санжар

В евакуйованих з китайського Уханя українців та іноземців, які наразі перебувають на обсервації в медцентрі Нацгвардії у Нових Санжарах, жодного підняття температури чи появи будь-яких проявів ГРВІ не зафіксували. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, записавши відео з медцентру.

Так, усі поселенці санаторію проходять регулярні медичні огляди, тричі на день здійснюється видача їжі, а води вистачає для дотримання водного режиму. За словами Скалецької, кімнати провітрюються, а виходити з них можна лише у масках.

Крім того, міністерка наголосила, що не слід плутати два поняття – обсервація та карантин.

"Карантин – це той режим, який оголошується в зоні, на певній території, котра має значні поширення зараження і потрібно контролювати пересування людей, — розповіла Скалецька. – Якщо ми говоримо про обсервацію, то це тоді, коли маємо здорових людей, які поміщені в умови ізоляції для постійного медичного спостереження, для унеможливлення поширення вірусу".

Міністр наголосила, що в Україні жодна людина коронавірусної інфекцією наразі не заразилася.

Також Скалецька нагадала, що в однієї з жінок у Нових Санжарах загострилася хронічна хвороба. Так, "Коментарі" писали, що в жінки-іноземки сталося загострення хронічної гастроентерологічної хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!