Головна Новини Суспільство події Нового директора спортивної школи «Сокіл» Симчука звинуватили у відсутності патріотизму, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нового директора спортивної школи «Сокіл» Симчука звинуватили у відсутності патріотизму, - ЗМІ

Екс-воротаря збірної України з хокею Костянтина Симчука нагадали про те, що він покинув команду напередодні чемпіонату в Москві

26 лютого 2020, 12:47 comments1446
Поділіться публікацією:
Нового директора спортивної школи «Сокіл» Симчука звинуватили у відсутності патріотизму, - ЗМІ

Призначення директором дитячо-юнацької школи "Сокіл" у Києві Костянтина Симчука – майстра спорту і колишнього воротаря національної збірної України з хокею – розкритикували в мережі. У ЗМІ заявили, що молодих спортсменів повинна навчати людина з високими моральними засадами. У цьому зв'язку Сімчуку пригадали його поведінку перед чемпіонатом світу в Москві.

“У нашій країні справи, в тому числі хокейні, повинні довірятися патріотам, а не людям, які вимірюють патріотизм грошовими знаками. Костянтин Симчук вже директор дитячо-юнацької школи "Сокіл". Напевно, розповідає дітям про патріотизм... Як людина з такими моральними якостями може перебувати на цій посаді? Може, нам відповість мер міста Києва Віталій Кличко, у підпорядкуванні якого ДЮСШ "Сокіл?" – запитують журналісти.

В статті журналістів видання "Голос.юа" згадуєьтся текст "Української правди" від 2007 року – "Що таке патріотизм і з чим його їдять". В ньому мова про чемпіонат світу з хокею, який проходив у Москві. Тоді за тиждень до початку чемпіонату без пояснення причин тренувальний табір у Києві залишили вісім основних кандидатів національної збірної на чолі з воротарем Костянтином Симчуком.

За однією з версій, причиною такого вчинку стало тиск на українських спортсменів з боку Москви.

“На них вийшли (почали дзвонити) агенти хокеїстів. А в свою чергу, на них керівники російських клубів, де виступали гравці національної збірної, з вимогою не брати участь в іграх збірної України на чемпіонаті. Нагадаю, що збірна України у 2007 р. потрапила в групу разом зі збірними Росії, Фінляндії та Данії. Ще раз про патріотизм. Таке було б немислимо в Канаді, Швеції або в тій же Латвії. А у нас як би можна зрозуміти: хлопці заробляють гроші в російських клубах і з ними можуть не підписати новий контракт", – розповідає "Голос.юа".

 Після відмови ключових кандидатів брати участь у чемпіонаті світу, національна збірна України опинилася на межі вильоту з елітного дивізіону ще задовго до самих матчів. У підсумку, замість досвідчених гравців, честь країни довелося відстоювати молодим воротарям Олександру Федорову і Вадиму Селіверстову, які раніше не виступали на такому високому рівні.

“Після втрати основного воротаря збірної Ігоря Карпенка під час чемпіонату (отримав травму в першому матчі з фінами і не зміг продовжити виступ) молодим воротарям Саші Федорову і Вадиму Селіверстову, які не мають досвіду виступів на такому високому рівні, що було вкрай складно. Ось де був необхідний досвід і майстерність Костянтина Симчука", – зазначають автори статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/736214
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!