Головна Новини Суспільство події Якою буде весна-2020: синоптики дали прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде весна-2020: синоптики дали прогноз

За прогнозами Укргідрометцентру, на початку весни буде вітряно, а народний синоптик Леонід Горбань прогнозує повернення морозів

28 лютого 2020, 11:42 comments7714
Поділіться публікацією:
Якою буде весна-2020: синоптики дали прогноз

Українці проводжають аномально теплу зиму, а вже днями у свої права вступить весна. Правда, кажуть синоптики, погода на початку березня мало чим відрізнятиметься від кінця лютого. Яку погоду прогнозують весною у 2020 році дізнавалися "Коментарі".

Як розповів начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру Владислав Білик, у березні температура буде вищою від кліматичної норми на 2-3 градуси. Так, очікується середня температура місяця по Україні 1-7 градусів тепла, що на 2-3 градуси вище середніх значень за багаторічний період. Опади прогнозують у межах 24-44 мм, а в гірських районах 36-80 мм, що відповідає 80-90% норми. Додамо, що у березні ймовірні грози, сильний вітер, ожеледь та налипання мокрого снігу. Крім того, по всій Україні будуть зберігатися вітри. Також в Укргідрометцентрі зазначили, що погода у березні буде мінливою, а сонячні дні чергуватимуться з хмарними.

"Чи засипле нас навесні снігом, як це несподівано було у 2013 році, спрогнозувати неможливо. Попередньо, перший тиждень березня не буде відрізнятися від останнього тижня лютого, буде лише трохи тепліше", — зазначив Білик.

Натомість народний синоптик Леонід Горбань, зазначає, що така тепла зима є неприродньою та стала наслідком цілеспрямованого застосування кліматичних технологій низки країн. За підрахунками синоптика, приблизно з 7-8 березня знову можна очікувати холод, тож березневі морози можуть продовжитися до 22 числа. Температура досягатиме від -12 до -17 градусів. Крім того, 4 та 5 березня, за прогнозом Горбаня, очікуються рясні опади. Однак згодом, каже синоптик, динаміка так званих Атлантичних циклонів має заспокоїтися. Але у перший тиждень квітню ще може бути холодно. У травні, попередньо, очікуються спекотні та засушливі дні.

Тоді як народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що ротація сезонів змушує синоптиків бути особливо уважними, бо триває системна перебудова атмосферних процесів.

"Тому й вітер ганяє, і фронти з циклонами носяться, як діти на шкільній перерві, й температура повітря скаче, словом, юна жвава весна – близько", — розповіла синоптик.

Діденко зазначила, що початок весни буде вітряним, але яке це має значення, коли вже за пару днів ми почнемо щодня казати слово "березень".

Раніше "Коментарі" писали, що синоптики розповіли про найбільші температурні рекорди цієї зими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!