Головна Новини Суспільство події Експеримент з втратою гаманця: названо найбільш порядне місто України
commentss НОВИНИ Всі новини

Експеримент з втратою гаманця: названо найбільш порядне місто України

Активісти розкидали гаманці в містах України та зняли на відео дії перехожих

28 лютого 2020, 15:01 comments11029
Поділіться публікацією:








Експеримент з втратою гаманця: названо найбільш порядне місто України

В Україні провели соціальний експеримент, щоб визначити найпорядніше місто країни. "Тест на чесність" влаштував созасновник Monobank Михайло Рогальський, який опублікував відповідний відеоролик на своєму каналі в Youtube.

Експеримент проводився в 5 містах – Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі. Всього розкидали 60 однакових гаманців, в яких були невеликі готівкові суми, банківські картки з листочками, на яких написаний пароль, а також візитки "власників".

"У кожному гаманці була наша карта з вигаданим пін-кодом, завдяки цьому ми змогли поміряти, яка кількість людей спробувала скористатися картою", — пояснив Рогальський.


Зокрема 10 гаманців вирішили "втратити" під час масового заходу "Кураж" у столиці, де працювала охорона. Як показав результат, всі гаманці були повернуті, але в двох – готівкових коштів не виявили. Проте, ще до початку тесту, 2 000 грн пропали під час пересилання гаманців (у 4 з 40) через одного з поштових операторів волонтерам на місцях, які повинні були "розкидати" гаманці в цілях експерименту.

Реакція перехожих на знахідки була різною: хтось жваво хапав "здобич", хтось неспішно оглядався по сторонам і вже потім піднімав гаманець. Але деякі також намагалися зупинити перехожих, думаючи, що гаманець тільки-но загубив хтось із них. У ролику кажуть, що довше 15 хвилин гроші на землі не затримувалися. А ті, хто порядно телефонував за номером у візитці, знайденої в гаманці, дізнавалися, що стали учасниками експерименту. Знахідку пропонувалося залишити собі.

"З 50 гаманців в центрах міст 15 спробували повернути в первозданному вигляді. Дві людини запропонували повернути гаманець, але сказали, що грошей там немає. Інші 33 гаманця пропали майже безслідно", — йдеться в ролику.

У підсумку, найбільш порядним містом став Харків, а от з Одеси не повернувся жоден гаманець. Крім того, з 33 гаманців, які не були повернуті, у 14 випадках намагалися зняти гроші з картки.

ivJXG-ZR_YOuQ50ZSfmO7D7Qe.jpg

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українцям продавали крадені елітні автомобілі з Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!