"Судний день" для Гончарука і Ко: якою буде ця середа

Сьогодні, 4 березня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради на вимогу президента України Володимира Зеленського

Доля міністрів. Сьогодні відбудеться позачергове засідання Верховної Ради на вимогу президента України Володимира Зеленського. Незважаючи на те, що анонсували його ще в п'ятницю, точні причини екстреного скликання нардепів все ще невідомі. Тоді ж, 28 лютого, почали поширюватися чутки і здогади, чому Зеленський вирішив провести позачергове засідання. Першою темою, яку розтиражували ЗМІ, стало можливе звільнення Олексія Гончарука та інших міністрів та інші кадрові ротації.

Візит Шампаня. В Україну 4 березня повинен прилетіти міністр закордонних справ Канади Жан-Філіп Шампань, який планує пробути в Києві до кінця тижня. На порядку денному – зустріч з топ-чиновниками країни, відносини між двома державами, війна на Донбасі, а також економічні та демократичні реформи в Україні.

Коронавірус. Представники Чехії, Польщі, Словаччини та Угорщини сьогодні влаштують екстрену зустріч, щоб обговорити заходи боротьби з можливою епідемією коронавірусу в цих країнах. У МЗС цих держав стурбовані смертельним коронавірусом, який вже активно поширюється по Європі. Вчора перший випадок інфікування китайської хворобу зафіксували у Україні.