Головна Новини Суспільство події В Україні заборонять масові заходи та тимчасово закриватимуть школи через загрозу коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заборонять масові заходи та тимчасово закриватимуть школи через загрозу коронавірусу

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив останні дані щодо ситуації з коронавірусом у країні

5 березня 2020, 13:06 comments2870
Поділіться публікацією:
В Україні заборонять масові заходи та тимчасово закриватимуть школи через загрозу коронавірусу

В Україні задля протидії поширення коронавірусної інфекції вирішили заборонити масові заходи та відправити на карантин учбові заклади. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Нових Санжарах, де сьогодні закінчилася обсервація евакуйованих з Уханя.

Зараз досліджуються в лабораторії ще близько 10 зразків, у яких за клінічними симптомами може бути підозра на коронавірус. Але, зазначив Ляшко, поки немає підтвердження з лабораторії, тож чіткий діагноз не називають.

"Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів. Закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, буде розрив навчальних процесів для того, щоб зменшити масові скупчення людей", — повідомив головний санітарний лікар.

Ляшко додав, що не слід скуповувати маски. Бо вони – не захищають, а одягаються тими, хто має симптоми ГРВІ.

Додамо, що у  Чернівцях сьогодні, 5 березня, ще у двох людей стали підозрювати зараження коронавірусною інфекцією. Про це поінформувала Чернівецька обласна державна адміністрація на своїй сторінці у Facebook. Повідомляється, що до інфекційного відділення потрапили двоє місцевих жителів із підозрою на "китайський" вірус. Відомо, що напередодні вони подорожували Італією

Раніше портал "Коментарі" писав, що Зеленський на закритті обсервації у Нових Санжарах подарував "президентський годинник" та обійнявся із Скалецькою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: /comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!