Головна Новини Суспільство події Топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Прем'єр обіцяє індексацію пенсій, а 101-річний китаєць вилікувався від коронавірусу в рекордні терміни.

6 березня 2020, 07:56 comments2942
Поділіться публікацією:








Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Індексацію пенсій прем'єр Шмигаль обіцяє провести вже в цьому році.

Пенсії для українських пенсіонерів до кінця року, неодмінно, проіндексують. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Однак, він не зміг назвати точну дату, коли це станеться.

"Потрібно взяти і подивитися, що ми маємо в бюджеті. Ми вже почали це робити. Обманювати, що пенсії ми проіндексуємо вже завтра, я не буду. Але ми зробимо це в цьому році і обов'язково знайдемо цю можливість", — зазначив прем'єр-міністр.

Слід зазначити, що попередній склад уряду обіцяв проіндексувати пенсії в березні, але грошей у держбюджеті на це не знайшлося.

У Сирії почався режим припинення вогню

Всі бойові дії повинні були припинитися рівно в 00:01 6 березня. Про це домовилися в Москві президенти Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган. У російську столицю турецький лідер поїхав після загострення в Ідлібі. Річ у тім, що в сирійському конфлікті Росія і Туреччина виявилися по різні сторони барикад: російська армія підтримує урядові сили Башара Асада, турецька — сили повстанців. Росіяни були причетні до обстрілу турецької колони 27 лютого, коли загинули 33 військових. Через це стосунки двох держав загострилися. Напередодні главам держав вдалося досягти низки домовленостей для нормалізації ситуації в сирійському Ідлібі, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Туреччина і Росія будуть здійснювати спільне патрулювання по трасі М4, вздовж якої створять коридор безпеки.

101-річний китаєць за тиждень вилікувався від коронавірусу

Жертвами коронавірусу найчастіше стають саме літні люди. Але і для них хвороба — не вирок. Яскравий приклад тому — історія 101-річного китайця за прізвищем Дай з китайського міста Ухань. Він не просто вилікувався від коронавірусу Covid-19, але і зробив це в рекордні терміни. Він підхопив вірус відразу ж після святкування свого 101-річчя. А от щоб одужати, йому знадобилася всього лише тиждень. Пацієнта лікарі вже відпустили додому, повідомляє DailyMail. Медики кажуть, що виглядає він цілком енергійно і дуже хотів скоріше виписатися, щоб вдома піклуватися про свою 92-річну дружину.

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" провів військові навчання в морі

Екіпаж фрегата "Гетьман Сагайдачний" відпрацьовував навички ураження цілі з бойової зброї, а також навчався відбиватися від ворожих диверсантів. Про це розповіли в Міністерстві оборони. Спочатку навчання проводили в порту, потім корабель вийшов у море, де йому наодинці довелося відбиватися від уявних загарбників. До всього, штурманам необхідно було прокласти маршрут, щоб обійти диверсантів. А орієнтувалися моряки з допомогою сучасних комп'ютерних технологій. Пізно ввечері на фрегаті розпочалися навчання з підводної противодиверсионної оборони. Екіпаж з поставленим завданням впорався.


Зима в Європі встановила температурний рекорд

Ця зима видалася найтеплішою в Європі за всю історію метеоспостережень. Однак, це пов'язано не тільки з глобальним потеплінням, стверджують співробітники Європейської служби з питань зміни клімату Copernicus. Температура між листопадом і лютим виявилася на 3,4 градуса Цельсія вищою, ніж середня температура з 1981 по 2010 рік і на 1,4 градуса вищою, ніж досить тепла зима 2015/16 року. Особливо це відчули на півночі Європи, де жителі майже не бачили снігу і сильних морозів. Звичайно ж, частка провини в настільки теплоій зимі лежить на глобальному потепліні, кажуть вчені. Але, все ж, сезонні температури, особливо поза тропіками, і без того, схильні до подібних коливань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!