Головна Новини Суспільство події Топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Скільки коштує продають медичні маски в Україні перевірить Антимонопольний комітет, а Непал заборонить на півтора місяці сходження на Еверест.

13 березня 2020, 07:58 comments1979
Поділіться публікацією:
Топ-5 новин, які ви могли пропустити

В Україні перевірять ціни на медичні маски

Вартість медичних масок перевірить Антимонопольний комітет. Будуть шукати тих, хто після введення карантину навмисно і без будь-яких підстав підняв ціни. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив заступник керівника МОЗ Віктор Ляшко. Перевірити продавців масок і інших медичних засобів захисту доручив прем'єр-міністр. Порушників Антимонопольний комітет штрафуватиме.


Іран знайшов причину не передавати в Україну "чорні скриньки" з збитого літака "МАУ"

Іран знову відмовився передавати Україні "чорні скриньки" зі збитого українського лайнера. Цього разу у всьому звинуватили коронавірус. Мовляв, не до того. "План по доставці самописців в Україну був. Але його довелося відкласти через спалах в Ірані Covid-19", — повідомила директор Ради з безпеки транспорту Канади Кеті Фокс, яка контролює процес передачі. Спочатку погоджуються передати "чорні скриньки", а потім знаходять причину цього не робити іранці не вперше. Тим часом, з моменту трагедії вже минуло більше двох місяців. Іранські військові збили пасажирський літак "МАУ" поблизу Тегерана 8 січня. Загинули 176 осіб, які перебували на борту.


Обвал на фондовому ринку США

Криза на фондовому ринку США. Четвер, 12 березня, став для нього найгіршим за останні 33 роки. Про це повідомляє Associated Press. За підсумками торгів, індекси опинилися в "ведмежій зоні", тобто, ціни обвалилися відразу більш ніж на 20%. Індекс S&P 500, куди входять 500 найбільших світових компаній втратив за день 9,5%, а якщо порівнювати з показниками минулого місяця, то відразу 26,7%. А ось Dow Jones (промисловий показник) втратив близько 10%. Такого обвалу індексів на фондовому ринку США не було з 1987 року. Трапився він відразу після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила коронавірус пандемією.


Коронавірус в сім'ї канадського прем'єра

Коронавірус підібрався максимально близько до прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Хворобу підтвердили у його дружини Софі. Перші симптоми у неї з'явилися після повернення з Лондона. Тест на Covid-19 показав позитивний результат. Такий же зробили і самому Трюдо, хоча він і відчуває себе добре. Результатів поки немає. Подружжя разом вирушило на двотижневий карантин, пише The Hill.


Сходження на Еверест — під забороною

Через спалах коронавірусу в Непалі тимчасово заборонили сходження на Еверест. Подібне рішення прийняв уряд країни. Поки обмеження будуть діяти в період з 14 березня по 30 квітня. На цей же період іноземцям припинять видавати туристичні візи, повідомляє ВВС. "Все видані дозволи, а також ті, які повинні були видати на новий сезон на Евересті, будуть скасовані", сказали в офісі прем'єр-міністра. А ті, хто все ж приїде в країну, повинні будуть 14 днів провести на карантині. У Непалі зараз зафіксували тільки один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Україна очікує на погіршення погодних умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!