Головна Новини Суспільство події Суркіси намагаються "зам'яти" обшуки в "Динамо"
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркіси намагаються "зам'яти" обшуки в "Динамо"

Національне антикорупційне бюро розслідує справу про розкрадання коштів в енергетиці через "Енергомережу" з 2015 року і за версією слідства, кошти могли звозитися в офіс футбольного клубу "Динамо

21 березня 2020, 20:25 comments4824
Поділіться публікацією:
Суркіси намагаються "зам'яти" обшуки в "Динамо"

Слідчі Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в кабінетах футбольного клубу "Динамо" (Київ) на вул. Грушевського, 3. Як повідомляє видання "Цензор", проводили обшуки в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів через схеми з обленерго і компанію "Енергомережі".

Відзначається, що сьогодні з невідомих причин всі судові рішення, які надалі ухвалювалися ВАКС в рамках виробництва, засекречені. Хоча, ще минулого тижня вони перебували у відкритому доступі і стосувалися кількох важливих аспектів.

Зокрема, одне із судових рішень підтверджувало законність проведеного НАБУ обшуку в "Динамо". Ще три – стосувалися відмов задовольнити прохання адвокатів футбольного клубу і особисто віце-президента ФК про повернення вилучених детективами документів.

Судді ВАКС постановили, що документи, знайдені в кабінетах Ігоря Суркіса мають безпосереднє відношення до розкрадання державних коштів на схемах компанії "Енергомережі". У "Динамо", в свою чергу, тричі просили повернути ці документи, стверджуючи, що до так званої кримінальної справи "Крючкова-Суркіса" (№12015000000000200) вони нібито не належать.

З цієї причини, ВАКС був змушений глибше вникнути в історію вилучених фінансових документів, після чого констатував: "Документи відбивають взаємини між "Запоріжжяобленерго" та відповідними іноземними суб'єктами господарювання, в тому числі компанією lех Реrfecta Ltd, яка є акціонером ВАТ "Запоріжжяобленерго", — сказано в постанові.

При цьому, згідно з даними слідства НАБУ, тільки на ВАТ "Запоріжжяобленерго" компанії "Енергомережі" вдалося "освоїти" понад 340 млн грн.

Нагадаємо, що очолював "Енергомережу" Дмитро Крючков. А міноритарним власником "Запоріжжяобленерго" є Григорій Суркіс. Сьогодні Крючков у справі має статус підозрюваного. Григорій та Ігор Суркіси поки проходили свідками, однак, проекти підозр зазначеним особам у НАБУ вже готові.

Також нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про розкрадання коштів в енергетиці через "Енергомережу" з 2015 року. Детективи встановили, що діяльність компанії завдала Україні збитків у розмірі 1,4 млрд грн.

Додамо, що самого Дмитра Крючкова ЗМІ та експерти називають "людиною Суркісів". Підтвердженням цьому можуть бути записи телефонних розмов, опубліковані в минулому році журналістами "Радіо Свободи". На плівках — спілкування Крючкова, Кононенко і Суркісів з якого випливає, що гроші, виручені з "Енергомережі" звозили безпосередньо в динамівський офіс по вул. Грушевського, 3.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!