Головна Новини Суспільство події Столичний девелопер житлового комплексу "Подол Град Вінтаж" блокує відкриття школи на Подолі
commentss НОВИНИ Всі новини

Столичний девелопер житлового комплексу "Подол Град Вінтаж" блокує відкриття школи на Подолі

Згідно з планами інвестора, навчальний заклад мав розвантажити переповнені школи Подільського району Києва, але девелопер елітного житлового комплексу "Подол Град Вінтаж" блокує реконструкцію

25 березня 2020, 18:51 comments2764
Поділіться публікацією:
Столичний девелопер житлового комплексу "Подол Град Вінтаж" блокує відкриття школи на Подолі

Девелопер київського елітного ЖК "Подол Град Вінтаж" Edelburg Development заблокував реконструкцію школи в мікрорайоні Воздвіженка.

Підставою для цього стало рішення Господарського суду м. Києва від 5 лютого цього року. Рішення не має юридичної сили, адже слухання відбувалося без участі відповідача — приватного інвестора, який ініціював реконструкцію школи.

Згідно з планом інвестора, навчальний заклад мав розвантажити переповнені школи Подільського району. Рішення суду відтермінувало переїзд школи у власну будівлю вже у найближчому навчальному році.

“В школі “БАЗИС ” навчаються талановиті діти, переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад з математики, фізики, хімії, інформатики та інших предметів. Вже другий рік поспіль ми змушені орендувати приміщення і при цьому ще й боротися за власну будівлю. Наша школа дає дуже високий рівень знань з природничих наук та з англійської мови. Тут ростуть майбутні українські вчені та науковці. Ми не розуміємо, чому учні та вчителі мають боротися за право працювати і вчитися у власному приміщенні, у комфортних умовах ", — обурена директорка школи Ольга Липко.

Вражає у цій історії є ще й те, що девелопер хоче побудувати елітне житло на ділянці Українського товариства сліпих, що є фактично позивачем у цій справі. Втім, ніхто з представників сліпих не може підтвердити, що отримає соціальне житло у гламурному ЖК "Подол Град Вінтаж", керівництво товариства не може назвати навіть кількість квартир в елітному ЖК, куди начебто в'їдуть сліпі.

Інвестор школи, компанія “Оптимум-Капітал”, буде оскаржувати рішення Госпсуду м. Києва в найближчий час, оскільки забудовник навіть в карантин намагається максимально "гнати" поверхи, щоб на Подолі з'явився вже другий "будинок монстр".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!