Головна Новини Суспільство події Лукашин: Імпорту коронавірусу не буде – на вимогу Медведчука влада перевірить всі 8000 людей, що прибули в Україну ще в аеропорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашин: Імпорту коронавірусу не буде – на вимогу Медведчука влада перевірить всі 8000 людей, що прибули в Україну ще в аеропорту

На думку журналіста Юрія Лукашина, виправити складну ситуацію з масовим поверненням українців додому з-за кордону вдалося лише після ініціативи Медведчука про проведення повсюдних експрес-тестів

27 березня 2020, 16:45 comments1923
Поділіться публікацією:
Лукашин: Імпорту коронавірусу не буде – на вимогу Медведчука влада перевірить всі 8000 людей, що прибули в Україну ще в аеропорту

Українська влада продемонструвала відверту безвідповідальність, не організувавши перевірку на коронавірус для українців, які прибули з-за кордону. Так журналіст Юрій Лукашин у своїй колонці на сайті "Кореспондент" прокоментував оголошення президента Володимира Зеленського про те, що Україна з п'ятниці, 27 березня, закриває всі кордону на в'їзд і виїзд.

Лукашин зазначив, що тільки 27 березня в аеропорт "Бориспіль" прибуде 7647 осіб, а всього потік людей за березень місяць оцінюється на рівні 2 мільйонів чоловік. І хоча прем'єр-міністр Денис Шмигаль визнав на засіданні Кабміну, що єдине джерело коронавірусу – це потік громадян з-за кордону, влада до останнього моменту нічого не робила, переконаний журналіст.

"Що ж ви весь цей час допускали такі потоки народу з епіцентрів зарази і нічого щодо цього ризикового контингенту навіть не робили?", — з обуренням запитує журналіст.

Як пише Лукашин, виправити ситуацію вдалося тільки після того, як Держприкордонслужба почала проводити експрес-тести прямо в аеропорту.

"Переламати ситуацію, коли єдине джерело коронавірусу – це ті, хто приїхав з-за кордону, на практиці вдалося тільки завдяки Віктору Медведчуку. Голова політради ОПЗЖ зажадав від влади проводити експрес-тести прямо в аеропорту – тому що тільки це є єдиний спосіб зупинити поширення пандемії", — зазначає автор.

Зрештою, приходить до висновку Юрій Лукашин, до того, як з подачі Віктора Медведчука почали прямо в аеропорту проводити експрес-тести, всі дії президентської команди нібито не мали ніякого сенсу.

За словами Лукашина, тільки один цей штрих наочно показує різницю між профі і дилетантами у владі.

"Заробітчани та інші приїхали з-за кордону і просто роз'їжджалися по країні, поширюючи інфекцію вшир і вглиб. Словом, такий ось один невеликий штрих про те, чим профі в держуправлінні відрізняються від початківців самоучок-дилетантів", — зробив висновок журналіст Юрій Лукашин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!