Головна Новини Суспільство події Реформа лікарень, доплати у зв'язку з карантином і нова гуманітарка з Китаю: як починається квітень в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Реформа лікарень, доплати у зв'язку з карантином і нова гуманітарка з Китаю: як починається квітень в Україні

1 квітня, незважаючи на пандемію коронавірусу карантин і в Україні, стартує другий етап медичної реформи, запускають електронні лікарняні та нараховують по 1000 грн до пенсій

1 квітня 2020, 06:00 comments2624
Поділіться публікацією:
Реформа лікарень, доплати у зв'язку з карантином і нова гуманітарка з Китаю: як починається квітень в Україні

Медреформа і лікарняні онлайн. Сьогодні, 1 квітня, незважаючи на пандемію коронавірусу карантин і в Україні, стартує другий етап медичної реформи. В профільному комітеті Верховної Ради запевнили, що відстрочки не буде, єдиний виняток — під реформу поки не підпадають інфекційні лікарні. Крім того, сьогодні в Україні запускають електронні лікарняні, які допоможуть подолати бюрократію та корупцію у майбутньому.

Плюс тисяча до пенсії. З цього дня Кабмін почне допомагати літнім українцям, пенсія яких становить менше 5000 грн. Вже в цьому місяці пенсіонери отримають надбавки — плюс 1000 грн, які ввели на час карантину.

Допомога від Піднебесної.
В Україну сьогодні прилетить військовий літак з черговою гуманітаркою з Китаю. Уряд Піднебесної передав нам ПЛР-тести, медичні окуляри і засоби захисту медперсоналу, а також безконтактні термометри. Планується, що найближчим часом відбудуться телефонні переговори між главами МЗС двох держав. В Україні кажуть, що сьогоднішня допомога від Китаю — не остання.

Свята. У всьому світі 1 квітня відзначають День сміху та Всесвітній день птахів. А іменинники сьогодні — Дар'я, Дмитро, Інокентій, Іван і Софія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!