Головна Новини Суспільство події Оксана Марченко подала еліті приклад мобілізації для боротьби з коронавірусом, - Лозовський
commentss НОВИНИ Всі новини

Оксана Марченко подала еліті приклад мобілізації для боротьби з коронавірусом, - Лозовський

За словами політичного аналітика Сергія Лозовського, серед української еліти першими, хто прийшов на допомогу в боротьбі з коронавірусом, стали Оксана Марченко і Віктор Медведчук

31 березня 2020, 15:28 comments4125
Поділіться публікацією:
Оксана Марченко подала еліті приклад мобілізації для боротьби з коронавірусом, - Лозовський

Якби не допомога меценатів та зарубіжних країн, українську владу давно відправили б у "політичний карантин". Про це на сайті "Кореспондент" пише політичний аналітик Сергій Лозовський.

Лозовський вважає політику Києва неефективною і, на його думку, ситуація вже перетворилася б в катастрофічну, якби не допомога меценатів та зарубіжних країн, таких як Китай і Південна Корея, які з доброї волі допомагають Україні у боротьбі з пандемією.

Тим часом, за інформацією Лозовського, медикаменти і препарати з Держрезерву були продані за кордон, але влада на це ніяк не відреагувала.

"А зараз Спеціальна антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти чиновників Кабміну за те, що в лютому, коли в світі вже вирувала епідемія, Гончарук і компанія дозволили вивозити з України медичні маски та інші засоби індивідуального захисту, необхідні для боротьби з коронавірусом. До речі, що стосується списання медикаментів та масок з Держрезерву, то досі немає ніякої реакції з боку влади", — констатував аналітик.

Лозовський пише, що в Україні всеукраїнську мобілізацію еліти почали Оксана Марченко разом з Віктором Медведчуком, які стали першими, хто закупили маски та інші засоби захисту від коронавіруса.

"Спочатку подружня пара на прохання місцевих відправили на Закарпаття гуманітарний вантаж для боротьби з коронавірусом (маски, захисні комбінезони, дезінфікуючі засоби, апарати штучної вентиляції легенів), які розподілили між 13 лікарнями регіону", — повідомив аналітик. — А 24 березня благодійний фонд Оксани Марченко передав в київський Інститут серця сучасний апарат молекулярної діагностики InGenius, який перевіряє організм пацієнта на інфекції, включаючи коронавірус. Сертифікований Євросоюзом апарат InGenius – це перше на просторі колишнього СРСР обладнання такого класу".

Саме Оксана Марченко з Віктором Медведчуком показали українській еліті приклад, як потрібно боротися з коронавірусом, пише Лозовський.

"Саме з цього прикладу почалася мобілізація на боротьбу з коронавірусом, до якої підключилися і УПЦ МП на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, і великий український бізнес в особі олігархів. Соціально відповідальні сили, бачачи, що влада не справляється, почали самостійно "гасити" лихо загальнонаціонального масштабу", — охарактеризував ситуацію політичний аналітик Сергій Лозовський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!