Скільки українців довіряють Зеленському, Єрмаку, Шмигалю й Разумкову – опитування

КМІС обнародував результати нового опитування українців щодо ставлення до державних діячів та дій влади

В Україні знають президента Володимира Зеленського 99% населення, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля - 49%, голову Верховної Ради Дмитра Разумкова - 70%, а керівника Офісу президента Єрмака - 44%. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 27-30 березня.

Серед тих, хто знає політиків, 46% опитуваних ставляться до Зеленського позитивно (в лютому – 48%), нейтрально – 33% (в лютому – 29%), а негативно – 21% (в лютому – 24%). Тоді як до Шмигаля доброзичливе ставлення виявили 11%, нейтральне – 65%, негативне – 25%. Натомість у Разумкова 29% прихильників, ще 51% ставляться нейтрально, а 21% – негативно. Очільника Офісу президента Єрмака позитивно оцінили 6%, нейтрально – 56%, негативно – 38%.

Додамо, що 40% опитаних вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, а 48% - думають протилежне. Крім того, 17% українців вважають, що керівництво держави вдало запобігає можливим економічним труднощам в Україні, пов'язаних з пандемією, а 57% - вказали на неуспішність дій влади. Однак більшість, 70%, не задоволені тим, як країна забезпечена доступом до медичних послуг, а 17% - претензій до влади не мають.

В оцінці успішності влади у справі вирішення конфлікту на Донбасі 12% опитаних думають, що влада успішна, а 70% - навпаки. Успіх у боротьбі з корупцією на вищих щаблях помітили лише 10%, а 75% - зазначили про відсутність ефекту. До того ж, більшість українців не бачить просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ – 65%, а заявили про розвиток тільки 9%.

Раніше портал "Коментарі" писав, що більше половини українцям заощаджень вистачить ледве на місяць карантину, як показало опитування.