Головна Новини Суспільство події Найжорсткіший карантин: Степанов розповів, що чекає на українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Найжорсткіший карантин: Степанов розповів, що чекає на українців

Після посилення карантину, на українців чекає максимальна самоізоляція, але не на всіх.

3 квітня 2020, 08:18 comments8105
Поділіться публікацією:
Найжорсткіший карантин: Степанов розповів, що чекає на українців

Найжорсткіші обмеження з моменту введення карантину очікують українців вже найближчим часом. Відповідне розпорядження можуть опублікувати вже сьогодні, 3 квітня. Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Найбільше нові обмеження вплинуть на життя пенсіонерів. Їм доведеться зіткнутися з максимальною самоізоляцією, коли виходити з дому вони практично не зможуть.

"Це група ризику, категорія 60+. Також обмеження стосуються тих українців, які страждають хронічними захворюваннями, серцево-судинними або на цукровий діабет. Необхідно, щоб всі вони були на самоізоляції і ми будемо цього добиватися", — додав міністр.

Разом з тим, пенсіонерам, які залишилися вдома, обіцяють активно допомагати. Волонтери та співробітники соціальних служб будуть доставляти їм продукти і необхідні ліки.

Більш жорсткими правила карантину стануть не тільки для літніх людей. Наприклад, свободу пересування інших громадян також обмежать. Знаходитися на вулиці можна буде тільки в захисних масках. Діти зможуть виходити тільки в супроводі дорослих. А парки, набережні та інші місця загального користування взагалі закриють. За порушення правил карантину будуть штрафувати. Зараз в Україні штраф становить від 17 тисяч до 34 тисяч гривень.

"Іспанія та Італія, країни з розвиненою медициною, мають справу з проблемою, якої раніше не було. Вони, я вважаю, зволікали з введенням таких обмежень. Сподіваюся, що ми встигнемо вчасно", — підсумував Степанов.

Раніше "Коментарі" писали про те, що президент Філіппін наказав розстрілювати всіх, хто порушить карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!