Головна Новини Суспільство події Українських медиків відправлять на допомогу в Італію: Зеленський підписав указ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українських медиків відправлять на допомогу в Італію: Зеленський підписав указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо надання гуманітарної допомоги Італії

3 квітня 2020, 17:28 comments2848
Поділіться публікацією:
Українських медиків відправлять на допомогу в Італію: Зеленський підписав указ

Бригада українських медиків поїде до Італії, щоб допомогти у боротьбі з коронавірусною пандемією. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський, повідомляється на сайті Офісу президента.

Так, влада вирішила надати гуманітарну допомогу Італійській Республіці, що потерпає від коронавірусної епідемії. Згідно із указом Зеленського, бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Повідомляється, що частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров’я України, інші – Міністерством внутрішніх справ.

За словами Зеленського, таким чином українські фахівці встигнуть отримати неоціненний досвід, допоки в нашій країні не почався пік хвороби. Президент зазначив, що медики повернуться, як тільки стануть найбільш потрібні вдома.

"Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", – наголосив гарант.

В ОП зазначили, що медики будуть забезпечені оплатою та захистом з боку української держави, а Італія – надасть проживання та харчування. Під захистом розуміється, згідно із повідомлення, спецзасоби — захисні костюми, окуляри, рукавички та маски.

Крім того, зазначається, що допомога буде взаємною, поки що питання підтримки з італійського боку координується.

Додамо, що наступного тижня Україна відправить до Італії медичний спирт. Обсяг поставки визначать, ураховуючи потреби внутрішнього українського ринку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що влада хоче відправити українських лікарів до Італії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!