Головна Новини Суспільство події Страсна п'ятниця: головні традиції в день розп'яття Ісуса Христа
commentss НОВИНИ Всі новини

Страсна п'ятниця: головні традиції в день розп'яття Ісуса Христа

Сьогодні, в день Страсної п'ятниці, можна виконувати лише одну роботу, яка буде володіти цілющою силою

17 квітня 2020, 07:00 comments5450
Поділіться публікацією:
Страсна п'ятниця: головні традиції в день розп'яття Ісуса Христа

Сьогодні у православних християн Страсна п'ятниця. Згідно з переказами, саме в цей день Ісус був розп'ятий на хресті, після чого воскрес. "Коментарі" розкажуть, що потрібно неодмінно зробити і які дії категорично заборонені в день покаяння, молитви та роздумів над власним життям.

Традиції. У Страсну п'ятницю прийнято молитися. Здавна існує традиція 12-ти церковних свічок, які потрібно розставити в будинку заради благополуччя сім'ї. Працювати сьогодні заборонено, однак можна пекти паски. Кажуть, що приготовлена сьогодні випічка буде володіти цілющою силою і не зіпсується.

Заборони. Страсна п'ятниця — суворий день Великого посту, у який дозволяється вживати лише хліб та воду, та й ті — лише після виносу Плащаниці під час вечірньої служби в церкві. Варто врахувати, що під суворою забороною домашня робота: готування, прання, прибирання, шиття, в'язання та інші справи. Крім того, не варто стригти волосся, проводити косметичні процедури. Ще одна прикмета — хто плюне на землю, від того на весь рік святі відвернуться.

Нагадаємо, на сайті уряду з'явилася постанова, якою Кабмін забороняє влаштовувати масові святкування релігійного характеру, в тому числі і Великодня. Згідно документом, до 24 квітня в нашій країні заборонені будь-які масові заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!