Головна Новини Суспільство події Посольство США підтвердило дані Медведчука про американські біолабораторії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посольство США підтвердило дані Медведчука про американські біолабораторії в Україні

Факт наявності в Україні американських біолабораторій, про які говорив лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, визнало Посольство США в Україні

22 квітня 2020, 16:55 comments4172
Поділіться публікацією:
Посольство США підтвердило дані Медведчука про американські біолабораторії в Україні

Посольство США в Україні підтвердило інформацію, озвучену раніше головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народним депутатом Віктором Медведчуком щодо функціонування в Україні американських біолабораторій. Відповідну заяву опубліковано на сторінці дипломатичного представництва в Facebook.

"Міжнародний науково-технічний центр в Україні – це міжурядова організація, створена міжнародною угодою в жовтні 1993 року. Зараз сторонами в МНТЦ є Азербайджан, Європейський Союз, Грузія, Молдова, Україна, США і Узбекистан", – йдеться в документі.

У посольстві стверджують, що МНТЦ покликаний сприяти глобальному миру і процвітанню шляхом спільного зменшення ризиків, пов'язаних з хімічною, біологічною, радіологічною та ядерною зброєю. Крім того, у відомстві назвали мету такого співробітництва.

"Ми працюємо з нашими українськими партнерами, щоб розвинути здатність виявляти в Україні спалахи, викликані небезпечними патогенами, перш ніж вони будуть представляти загрозу безпеці або стабільності", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук заявив, що "Опозиційна платформа – За життя" вимагає від влади оприлюднити факти "співпраці України і США у сфері функціонування американських біолабораторій в країні".

"Поява американських біолабораторій в Україні та фінансування проектів НТЦУ співпало з кількома спалахами серйозних інфекційних захворювань в країні", – повідомив політик.

А також він додав, що, враховуючи зростання захворюваності населення серйозними інфекційними хворобами, є підстави вважати, що таємна діяльність небезпечних іноземних біологічних об'єктів на території України має завдання приховано тестувати дії вірусів і бактерій на громадянах України.

Додамо, що два роки тому в ЗМІ з'явилася інформація про те, що біолабораторії США в Україні проходять модернізацію, на яку американське Агентство із зниження загрози безпеки прийняло рішення виділити 90 млн доларів. Дані є в інформації про контракти між Агентством і приватною компанією Black&Veatch, опубліковані на сайті Федеральних закупівель США. Крім того, повідомлялося, що в Україні Агентство фінансує 11 біолабораторій, формально підлеглих або МОЗ, або Міноборони. За угодою між Міноборони США та МОЗ України, починаючи з 2005 року, місцевому уряду нібито заборонено розкривати "чутливу" інформацію про американську програму, а Україна зобов'язана передавати в Пентагон небезпечні патогени для біологічних досліджень. Також американські військові нібито отримали доступ до тих державних таємниць України, які пов'язані з проведеними проектами, а МОЗ України зобов'язаний передавати Пентагону копії штамів небезпечних патогенів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!