Головна Новини Суспільство події Жителі міста Покров влаштували акції в підтримку мера Шаповала
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителі міста Покров влаштували акції в підтримку мера Шаповала

Затримання правоохоронцями мера Покрову Олександра Шаповала викликало бурхливу реакцію жителів міста

27 квітня 2020, 14:40 comments3197
Поділіться публікацією:
Жителі міста Покров влаштували акції в підтримку мера Шаповала

У місті Покров Дніпропетровської області в останні дні розгорівся серйозний конфлікт. Силовики провели акцію залякування проти мера Олександра Шаповала та співробітників мерії. Прокуратура висунула звинувачення у "привласненні бюджетних коштів", а поліція провела обшуки в мерії з елементами "маски-шоу". Як пише видання "Дніпро.Головне", Шаповала затримали.

Як пише видання, градоначальнику обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю вийти під заставу в розмірі 17 млн грн. При тому, що сума нібито завданих бюджету збитків, за даними прокуратури, становить 1,3 млн грн.

Непорядну роль у діях проти мера Покрову зіграв близький до олігарха Коломойського голова обласної ради Олійник, який, за посадою, повинен розвивати і захищати місцеве самоврядування. За даними ЗМІ, саме Олійник, в минулому — співробітник органів прокуратури — особисто курирував акцію по залякуванню і затриманню мера Покрову. А потім публічно, через інформресурси обласної ради, заявивши про те, що інформація про затримання Шаповала нібито "не відповідає дійсності"

Однак акція силовиків проти лідера міста викликала різкий протест городян і багатьох людей в країні. Відомо, що Олександр Шаповал зробив дуже багато для розвитку міста, перетворивши депресивний шахтарський "Орджо" (колишня самоназва Покрову) в привабливе європейське місто.

Ефективність роботи Шаповала на посаді мера Покрову наочно ілюструють факти. Міський голова за кілька років зміг реформувати цілий ряд важливих сфер життя Покрову. Меру вдалося провести модернізацію енергетичної інфраструктури і перевести соціальну сферу на автономне опалення. Крім того, влада міста реалізувала складну програму з переведення житла на автономне опалення, надаючи допомогу жителям в установці обладнання. У результаті величезні кошти, які раніше йшли на утримання централізованого теплопостачання, перенаправили на розвиток міста.

У Покрові повністю реконструйовані центральна площа ім. В. Сірка, бульвар, сквер, значна частина вулиць, капітально ремонтують міжквартальні території. Реконструюються школи і будується новий дитячий садок. Відновлено центральний парк, який став улюбленим місцем сімейного дозвілля городян.

У мерії запровадили електронний документообіг, ввели реалізацію та оренду міського майна через прозорі аукціони, запустили механізм електронних петицій городян, почали проводити конкурси проектів "Бюджет участі", де всі жителі Покрову можуть пропонувати свої ідеї щодо покращення міста.

У Покрові завдяки зусиллям Олександра Шаповала створені нормальні умови для місцевих підприємців. Багато в чому саме тому вони почали збір підписів до влади країни на захист мера. В результаті на місці радянського індустріального містечка створюється справжній європейський Покров, який став предметом гордості своїх жителів.

picture

На цьому тлі звинувачення силовиків на адресу мера виглядають неправдоподібно. Відразу після силових акцій проти мера жителі Покрову вийшли на мітинг в підтримку Олександра Шаповала. В місті вже зібрали близько тисячі підписів під зверненням до Президента і керівництва силових структур із закликом припинити переслідування міського голови Шаповала.

Реакції центральної влади на події в Покриві поки немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!