Головна Новини Суспільство події Нові правила грошових переказів і відкриття повітряного простору в Україні: яким буде вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила грошових переказів і відкриття повітряного простору в Україні: яким буде вівторок

Сьогодні вступають в силу оновлені вимоги до переліку інформації про платника та одержувача від Нацбанку, а також прибуде рейс зі Швеції з евакуйованими українцями, що фактично означає відкриття повітряного простору

28 квітня 2020, 06:30 comments4400
Поділіться публікацією:
Нові правила грошових переказів і відкриття повітряного простору в Україні: яким буде вівторок

Реформа. Сьогодні вступають в силу оновлені вимоги до переліку інформації про платника і одержувача, повідомляє Нацбанк. Такі зміни передбачають набуття чинності Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення". Зокрема, він вимагає здійснювати ідентифікацію та верифікацію платника, а також супроводжувати переказ коштів необхідним переліком даних платника і одержувача.

Разом з цим, нові правила не будуть застосовуватися відносно ряду операцій. По-перше, мова йде про оплату житлово-комунальних послуг, податків, штрафів, інших обов'язкових зборів і платежів (незалежно від суми). По-друге – сплату кредиту в сумі до 30 тис. грн. По-третє, без змін будемо проводити перекази для оплати товарів і послуг, здійснені платником за допомогою платіжної карти (або іншого електронного платіжного засобу), якщо її номер супроводжує переказ (незалежно від суми). Крім того, вимоги не поширюються на всі готівкові перекази в межах України в сумі до 5 тисяч грн, а також зняття коштів з власного рахунку.

Евакуація. 28 квітня наша держава відновлює авіарейси для повернення українців з-за кордону. В Україну прибуде рейс зі Швеції з евакуйованими українцями, що фактично означає відкриття повітряного простору. За рішенням Кабміну, після повернення додому пасажири можуть вибрати між двома варіантами: або погодитися на 14 днів обсервації, або встановити мобільний додаток від Минцифри "Дій вдома", який допоможе проконтролювати місцезнаходження.

Гривня дешевшає. Національний банк України встановив на 28 квітня 2020 року офіційний курс на рівні 27,10 гривень за долар. Це на 4 копійки нижче, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!