Головна Новини Суспільство події Суркісу можуть заборонити в'їзд в ЄС через футбольну корупцію - The Daily Sports
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркісу можуть заборонити в'їзд в ЄС через футбольну корупцію - The Daily Sports

Колишній віце-президент УЄФА Григорій Суркіс опинився в полі зору ФБР, яке розслідує діяльність колишніх керівників ФІФА і УЄФА

7 травня 2020, 10:00 comments2812
Поділіться публікацією:
Суркісу можуть заборонити в'їзд в ЄС через футбольну корупцію - The Daily Sports

Ім'я народного депутата і колишнього віце-президента УЄФА Григорія Суркіса потрапило в список фінансових розслідувань ФБР. Про це стало відомо зі статті американського видання The Sports Daily.

Журналісти нагадали, що Суркіс розпочав кар'єру футбольного чиновника разом зі знаменитим, а тепер дещо одіозним Мішелем Платіні — колишнім президентом УЄФА.

"Григорій Суркіс зробив йому велику допомогу в той час, коли Платіні ще тільки балотувався на пост глави УЄФА. Варто відзначити, що Платіні під час своєї передвиборчої кампанії відвідав Київ 15 разів. Таким чином, можна сказати, що Григорій Суркіс фактично спонсорував вибори француза", — йдеться в статті.

Після того, як Платіні очолив УЄФА, Україна і Польща отримали право на проведення Євро-2012, нагадує видання.

"Крім того, консалтинговим фірмам, пов'язаним з Григорієм Суркісом, відразу ж пощастило отримати великі контракти на суму приблизно 200 мільйонів євро. Причому абсолютно зрозуміло, що фактична вартість виконаних робіт принаймні була на порядок менше", — йдеться в повідомленні.

Коли ФБР почало розслідування проти президента ФІФА Йозефа Блаттера і президента УЄФА Мішеля Платіні, обидва пішли у відставку через корупційні скандали.

"Відділ ФБР, який займався цим фінансовим розслідуванням, представив результати своєї роботи з усіма доказами і звітами, а Григорій Суркіс був у списку тих, хто міг брати участь в корупційних діях", — йдеться в статті.

Олександр Чеферін, який замінив Платіні на посаді глави УЄФА, ініціював внутрішнє розслідування. Видання The Sports Daily, посилаючись на попередні дані, стверджує, що "за попередніми даними, Платіні і Суркіс могли бути причетні до розтрати близько 150 мільйонів євро, при тому, що Суркіс нібито витратив лише близько 20 мільйонів євро на передвиборну програму Платіні".

"Є ще одна важлива деталь, яка підтверджує, що Суркіс, Платіні і Блаттер були дійсно в тісних взаєминах. Глави УЄФА і ФІФА несподівано вирішили попросити президента України Віктора Януковича і впливового олігарха Ріната Ахметова зробити Суркіса Почесним Президентом Федерації футболу України (ФФУ). Таке рішення дозволило Суркісу якийсь час працювати в ФІФА та УЄФА без будь-яких проблем", — йдеться в статті.

Зараз же автор матеріалу Тед Вінстер прогнозує "сумне майбутнє для Суркіса, якщо внутрішнє розслідування в УЄФА підтвердить інформацію про його можливу причетність до корупції". Один з можливих наслідків для Суркіса, за словами журналіста — заборона в'їзду в Європейський Союз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!