Головна Новини Суспільство події Флешмоб, автопробіг та інтерактивна онлайн-платформа: як ОПЗЖ відзначає День Перемоги у Дніпрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Флешмоб, автопробіг та інтерактивна онлайн-платформа: як ОПЗЖ відзначає День Перемоги у Дніпрі

У партії «Опозиційна платформа – За життя» вважають, що необхідно знаходити способи гідно відзначити День Перемоги, незважаючи на карантин

9 травня 2020, 11:43 comments1990
Поділіться публікацією:








Флешмоб, автопробіг та інтерактивна онлайн-платформа: як ОПЗЖ відзначає День Перемоги у Дніпрі

Дніпровська команда партії "Опозиційна платформа – За життя" разом з народним депутатом Олегом Волошиним, головою регіональної парторганізації Геннадієм Гуфманом поклали квіти до Монументів Слави.

Геннадій Гуфман зазначив, що незважаючи на обмеження і на карантин біля Пам'ятника Слави – квіти, люди і панує особлива атмосфера. За його словами, в серцях мільйонів людей живе повага і вдячність до покоління, яке врятувало світ, яке перемогло в цій війні.

"Для мене, як і мільйонів нормальних українців, не ставлять під сумнів значущість цього свята. У місті скрізь відчувається, що ця дата важлива для городян. Це стабільність в мінливому світі. Цинічно порівнювати, але прийти і покласти квіти у карантин – це ризик незрівняний стосовно того, що пережили наші діди. Тому, дотримуючись усіх заходів обережності, але біля всіх пам'яток подіям і героям тієї війни сьогодні будуть квіти", – зазначив народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олег Волошин.


За ініціативою партії "Опозиційна платформа – За життя" шість днів тому була запущена онлайн-платформа до Дня Перемоги, яка швидко стала популярною. Тут можна написати листівки подяки учасникам Другої світової війни. Вони будуть закріплені на символічній Дошці пам'яті. Організатори отримали та розмістили вже більше 400 листівок з подяками, історіями і розповідями про подвиги своїх рідних.

Листівки зі словами "Дякую за життя" приходять з різних куточків країни і навіть від жителів інших країн.

Заповнили онлайн-листівки народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабінович, народні депутати Наталія Королевська і Олег Волошин. Учасником проекту "Дякуємо за життя"-2020 також став заслужений артист України Гарік Кричевський. Він записав відео – звернення до дніпрян, в якому каже, що через карантин не зможе приїхати вдо Дніпра, але обов'язково привітає ветеранів зі святом. Там же є і святковий онлайн-привіт від легендарного білоруського ансамблю "Пісняри". Художній керівник ансамблю Ігор Свєчкин душевно привітав ветеранів та жителів Дніпра з 9 травня.

У 2019 році ВІА "Пісняри" і Гарік Кричевський на Фестивальному причалі дали концерт на запрошення керівника обласної організації партії "Опозиційна платформа – За життя" Геннадія Гуфмана. Їх виступ був частиною великого свята "Дякуємо за життя!".

Крім того, близько 100 машин з активістами і прихильниками партії "Опозиційна платформа – За життя" 9 травня у Дніпрі колонами проїдуть через все місто і з'єднаються на Фестивальному причалі, на якому кілька років поспіль проходили масштабні заходи під назвою "Дякуємо за життя". Тут два роки поспіль проходив головний флешмоб свята – "Вальс-життя"

З Фестивального причалу автопробіг попрямує до Пам'ятника Воїнам 152-ї стрілецької дивізії, який знаходиться на вулиці Набережна Заводська, перед житловим масивом Червоний Камінь. Відкрили пам'ятник у 1985 році до 40-річчя Великої Перемоги. Тут команда Дніпропетровської обласної організації "Опозиційна платформа – За життя" покладе квіти до пам'ятника.

Нагадаємо, цього року святкування 9 травня набуває особливі риси. Помпезні заходи на честь 75-річчя Перемоги над нацистською Німеччиною, які планувала Росія, довелося переглянути через коронавірусну інфекцію. При цьому кремлівська пропаганда проектує свій вірус, не залишаючи спроб переписати історію. Свою гру веде і Білорусь. А в Україні День Перемоги продовжують використовувати для розколу суспільства. Журналісти "Коментарів" розбиралися в усіх підводних каменях сьогоднішнього свята.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!