Головна Новини Суспільство події З 2017 року ситуація на тютюновому ринку погіршилася, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

З 2017 року ситуація на тютюновому ринку погіршилася, - ЗМІ

За даними дослідження, за минулий рік у вуличних торговців українці купили 3,5 млрд штук нелегальних сигарет

15 травня 2020, 10:31 comments2398
Поділіться публікацією:
З 2017 року ситуація на тютюновому ринку погіршилася, - ЗМІ

За даними дослідження Kantar, на кінець 2016 року на нелегальну продукцію припадало 1,1% тютюнового ринку. Але потім ситуація стала погіршуватися. У 2019 році рівень нелегальної продукції на тютюновому ринку зріс до 7%, пише видання "Українські новини".

Так, більше третини нелегальних сигарет, 3,5 млрд шт., в минулому році українці придбали у вуличних торговців. Через нелегальну торгівлю сигаретами бюджет недоотримав в 2019 році майже 5 млрд грн, пише ЗМІ.

"Виявлені нами контрабандні та підроблені сигарети в переважній більшості реалізуються через вуличних торговців, кіоски і відкриті ринки. Рідше їх можна зустріти в супермаркетах і спеціалізованих магазинах", — зазначила керівник проекту Kantar "Моніторинг нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні" Ольга Чернюшок.

Нагадаємо, тютюнова галузь — одна з найбільш зарегульованих в Україні. Виробники не мають права рекламувати свою продукцію, продавати її неповнолітнім, а також сплачують високі податки, розмір яких досягає 70% вартості кожної пачки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!