Головна Новини Суспільство події Скандал з сурогатним материнством: новонароджених в готелі відвідала омбудсмен Денисова
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з сурогатним материнством: новонароджених в готелі відвідала омбудсмен Денисова

Через карантин і закриті кордони батьки не можуть забрати з України півсотні дітей, народжених від сурогатних матерів

15 травня 2020, 14:03 comments2901
Поділіться публікацією:
Скандал з сурогатним материнством: новонароджених в готелі відвідала омбудсмен Денисова

Український омбудсмен Людмила Денисова перевірила, в яких умовах живуть новонароджені малюки, які з'явилися на світ від сурогатних матерів і не можуть потрапити до своїх батьків через карантин. Умовами утримання уповноважена з прав людини залишилася задоволена.

46 дітей, яких українки народили для іноземців, опинилися в заручниках ситуації. Батьки не можуть забрати своїх немовлят через закриті кордони. Малюків тимчасово поселили в столичному готелі "Венеція". Туди і відправилася з інспекцією Денисова.

"Дітки, на мій погляд, знаходяться в хороших умовах. Всі доглянуті. Для кожного є свій журнал, куди пишуть, коли надійшов малюк, з якою вагою, як їсть, рекомендації лікарів", — розповіла Людмила Денісова після відвідування готелю.

Найстаршій дитині — 3 місяці. Її повинні були забрати батьки в той момент, коли Китай закрив кордони, але не змогли виїхати. Зараз вони звернулися до омбудсмена з проханням допомогти їм забрати дитину.

"Є певні проблеми з легалізацією цих дітей. Ми допоможемо з цим, є висновки лікарів, які підтверджують, що це їхні діти", — каже омбудсмен.

Крім того до Денисової звернулися ще 9 подружніх пар, які також хочуть забрати своїх дітей додому і чекають дозволу на виїзд. Уповноважена з прав людини закликала інших батьків також зв'язатися з нею, щоб отримати необхідну допомогу.

Скандал навколо готелю "Венеція" розгорівся після того, як одна з клінік опублікувала ролик з малюками, які були народжені сурогатними матерями в Україні і не можуть потрапити у свої сім'ї за кордоном. У МВС заявили, що Україна зобов'язана врегулювати питання з сурогатним материнством на законодавчому рівні, а дитячий омбудсмен Микола Кулеба обурився, що Україна перетворюється на експортера немовлят.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що дітям-сиротам на Донбасі видали російські паспорти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!