Головна Новини Суспільство події Бєланов, Блохін і Шевченко підписали відкрите звернення до депутатів Верховної Ради через інформаційну війну проти УАФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бєланов, Блохін і Шевченко підписали відкрите звернення до депутатів Верховної Ради через інформаційну війну проти УАФ

Легенди українського футболу Ігор Бєланов, Олег Блохін і Андрій Шевченко заявили про свою позицію на підтримку Української асоціації футболу

20 травня 2020, 13:25 comments2415
Поділіться публікацією:
Бєланов, Блохін і Шевченко підписали відкрите звернення до депутатів Верховної Ради через інформаційну війну проти УАФ

Три володаря "Золотого м'яча" Ігор Бєланов, Олег Блохін і Андрій Шевченко підписали відкрите звернення до депутатів Верховної Ради та голови парламенту Дмитра Разумкова. У ньому легенди українського футболу заявили про свою позицію щодо дворічної інформаційної війни і політичного тиску, що чиниться на український футбол. Звернення на своїй сторінці в Facebook опублікував Ігор Бєланов.

У документі зазначено, що вже більше 2 років триває масштабна інформаційна війна проти Української асоціації футболу (УАФ). Однією з головних тем для маніпуляцій в рамках цієї брудної кампанії стала державна програма з розвитку футбольної інфраструктури України.

"Зі створенням в кінці минулого року у Верховній Раді Тимчасової спеціальної слідчої комісії (ТСК) ми сподівалися, що народні депутати у співпраці з правоохоронними органами вивчать всі аспекти реалізації цієї програми і дадуть чіткі відповіді на питання: чи мали тут місце зловживання, чи всі звинувачення на адресу УАФ були надумані, — йдеться у повідомленні. — Тому ми свідомо не коментували діяльність ТСК з моменту її створення, щоб наша позиція не була розцінена як тиск на членів ТСК Верховної Ради".

Однак півроку — достатній термін, щоб розібратися в проблемі, вважають спортсмени

"Протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій по цій темі. Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище за інтереси українського футболу" , — заявляється у зверненні.

Володарі "Золотого м'яча" зауважили, що для деяких осіб важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, але не об'єктивні результати її роботи. Тому Бєланов, Блохін та Шевченко попросили ні в якому разі не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії..

Зазначимо, що футбольна ТСК була створена 6 місяців тому, її повноваження закінчилися 15 травня. За цей час Комісія не підготувала підсумкового звіту, однак ЗМІ писали про те, що окремі члени ТСК дискредитували себе зв'язком з Григорієм Суркісом.

Додамо, що за інформацією народних депутатів, голосів на підтримку цієї ТСК в Раді немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!