Руйнівний шторм в Австралії і президент - порушник карантину: новини, які ви могли пропустити

Шторм в Австралії синоптики назвали найсильнішим в регіоні за останні 10 років

Шторм в Австралії

Найсильніший за останні 10 років шторм в Австралії знеструмив понад 50 тисяч будинків. Стихія обрушилася на західні регіони країни. Вітер обірвав дроти і пошкодив систему електропостачання, повідомили в мережевій компанії Western power. "Наші бригади всю ніч усували неполадки і боролися з наслідками аварій. Спочатку від електрики були відключені 62 тисячі будинків", - йдеться в заяві. Найпотужніший удар стихії прийняли на себе міста Дансборо, Маргарет-Рівер, а також Петра - адміністративний центр штату. За прогнозами австралійських синоптиків, вже до вечора понеділка, 25 травня, шторм має вщухнути.


Заборона на в'їзд

У США закривають кордони для бразильців і туристів, що відвідали Бразилію. Американці побоюються нової хвилі коронавірусу. Саме Бразилія останнім часом стала епіцентром розповсюдження COVID-19 в Південній Америці. Заборона на в'їзд почне діяти вже в четвер, 28 травня, повідомляє CNBC, посилаючись на розпорядження президента Дональда Трампа. Не будуть пускати тих, хто відвідував Бразилію протягом останніх 14 днів перед в'їздом в США. "Нові обмеження не стосуються комерційних візитів та поїздок", - додала речник Білого дому Кейлі Макінани. Нагадаємо, що в Бразилії зараз близько 332 тисяч випадків інфікування коронавірусом, що є найвищим показником у світі після США.


Президент-порушник

На порушенні правил карантину в Австрії зловили президента з дружиною. Вони відпочивали у ресторані в заборонений час. Поліція якраз здійснювала нічний обхід, коли на очі попався іменитий порушник. За новим карантинним правилами всі ресторани і кафе повинні працювати до 23 годин. Після обслуговувати відвідувачів заборонено. Александер Ван дер Беллен перебував у закладі після цього часу і вживав з дружиною напої. Сам він опиратися не став, усвідомив свою помилку і пояснив, що просто відволікся через розмову з дружиною і не помітив, як пролетів час.


Багатства Марії-Антуанетти

У Версалі продали обідню серветку і дорожню скриню, що колись належали королеві Франції Марії-Антуанетті. Особисті речі пішли з молотка на аукціоні. А новим власникам вони дісталися, загалом, за 60 тисяч євро. Всього у Версалі розпродали близько 180 лотів, які належали різним представникам династії Бурбонів, а також Орлеанського будинку. Це і особисті речі і прикраси, книги, скульптури, портрети. Лотом, який має найбільшу історичну цінність, куратори аукціону назвали королівську серветку. Вона прикрашена трояндами і ліліями і саме цю серветку Марія-Антуанетта використовувала під час урочистого обіду, коли коронували її чоловіка Людовика XVI в 1775 році. Спочатку серветку збиралися продати за 3 тисячі євро, але, в підсумку, отримали у 5 разів більше.


Також дізнайтеся, що обіцяють зірки для всіх знаків зодіаку на понеділок, 25 травня.