Головна Новини Суспільство події США звинуватили Росію у відправці військових літаків до Лівії
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинуватили Росію у відправці військових літаків до Лівії

Росія заперечує звинувачення США

27 травня 2020, 00:47 comments2029
Поділіться публікацією:
США звинуватили Росію у відправці військових літаків до Лівії

США звинуватили Россиию у відправці військових літаків до Лівії для підтримки військового диктатора генерала Халіфа Хафтара. Про це повідомили в виданні The Guardian.

Командування Вашингтона в Африці стверджує, що Росія прагне захопити військові бази на узбережжі Лівії для створення довгострокової загрози безпеки південного флангу Європи.

США опублікували знімки, на яких нібито зображено замасковані російські військові літаки на авіабазі Аль-Джуфра на південь від Сирта. Ще 14 Росія відправила нібито 8 реактивних літаків, серед яких Міг-29.

Генерал армії США Стівен Таунсенд сказав, що Росія намагається схилити чашу терезів на свою користь у Лівії, як вони це роблять в Сирії. За його словами, Росія розширює свою військову присутність в Африці за допомогою найманих угруповань, як Вагнер. Таунсенд підкреслив, що армія Хафтара і ЧВК Вагнера не можуть озброювати, експлуатувати і підтримувати такі винищувачі без підтримки Росії.

Сили Хафтара зазнали невдачі в минулому місяці, але США заявили, що відступ лівійської націоналістичної армії не означає вихід Росії з Лівії. Заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Красов назвав такі звинувачення США "ще однієї американської історією жахів".

Як повідомляв портал "Коментарі", Путін назвав нову дату параду Перемоги в Москві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!