Головна Новини Суспільство історія Людство вже вичерпала запас ресурсів на цей рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство вже вичерпала запас ресурсів на цей рік

Людство використовує природу швидше, ніж екосистема нашої планети може відновитися

29 липня 2019, 11:18 comments5562
Поділіться публікацією:
Людство вже вичерпала запас ресурсів на цей рік

Сьогодні людство вичерпало природні ресурси (воду, чисте повітря, ґрунт, які планета здатна відновити протягом року) на 2019 рік. Про це йдеться у звіті міжнародної організації Global Footprint Network.

"Людство використовує природу в 1,75 разів швидше, ніж екосистема нашої планети може відновитися. Це ніби ми користуємося ресурсами 1,75 Землі", — наголошується в повідомленні захисників навколишнього середовища.

Ціною такого екологічного марнотратства, йдеться далі у звіті, є зникнення лісів, ерозія ґрунту, втрата біологічного урізноманітнення і збільшення вмісту діоксиду вуглецю в атмосфері, що веде до кліматичних змін.

"У нас лише одна Земля — це визначальний контекст нашого існування. Ми не можемо користуватися 1,75 без руйнівних наслідків", — зазначив засновник компанії Матіс Вакернаґель.

Як зазначається, опублікований у звіті показник розраховується з 1986 року. Перетин кордону відновлення планетарних ресурсів щорічно наступає раніше й раніше. У 1993 році цю межу перетнули 21 жовтня. У 2003 це сталося 22 вересня. У 2017 році — 2 серпня.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що щотижня кожен з нас з'їдає в середньому стільки пластику, скільки йде на виробництво однієї банківської карти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!