Головна Новини Суспільство права людини Кримськотатарський політв'язень Бекіров залишиться під арештом
commentss НОВИНИ Всі новини

Кримськотатарський політв'язень Бекіров залишиться під арештом

Суд Криму продовжив запобіжний захід Едему Бекірова у вигляді утримання під вартою

8 серпня 2019, 17:55 comments4100
Поділіться публікацією:
Кримськотатарський політв'язень Бекіров залишиться під арештом

Суддя так званого Верховного суду Криму Михайло Соболюк продовжив Едему Бекіров термін утримання під вартою до 11 жовтня 2019 року. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денисова на своїй сторінці в Facebook.

"Захисники Бекирова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (за станом здоров'я, наявності житла на території Криму). Однак утримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворого людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів", — вказала правозахисник 

На судовому засіданні адвокати Олексій Ладин і Іслям Веліляєв клопотали про зміну запобіжного заходу Едему Бекирова на домашній арешт. Адвокати, зокрема вказували на те, що хвороба Бекирова входить до переліку захворювань, які перешкоджають змістом в СІЗО, про що свідчить медичне підтвердження.

Також, адвокат Олексій Ладен представив суду резолюцію Європарламенту, в якій Європарламент закликає РФ "без подальших зволікань і без додаткових умов звільнити всіх незаконно і свавільно затриманих українських громадян, які перебувають як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України".

"А вже 15 серпня цей же "Верховний суд Республіки Крим" буде вирішувати, місцевий суд розглядати кримінальну справу по суті — "Красноперекопський районний суд Республіки Крим" або "Центральний районний суд Сімферополя". Етапування в Красноперекопськ Едем Бекіров в своєму стані здоров'я (I група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль в спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати. Він вже заявив про голодування, якщо рішення про його переміщення в ізолятор тимчасового утримання Красноперекопська буде прийнято", — зазначила омбудсмен.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчора дочка Едему Бекирова Елеонора звернулася до президента України Володимиру Зеленському з вимогою врятувати її батька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!