Суд відпустив під заставу фігуранта справи "Роттердам "

Адвокати Ревенко заявили, що підозра є абсолютно необґрунтованим

Солом'янський раойнный суд Києва обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи "Роттердам" - колишньому начальнику відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Тарасу Ревенко.

Про це повідомляє "5 канал".

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що підозрюють Ревенко в причетності до розробки самої формули "Роттердам" у 2016 році. Сторона звинувачення клопотала про взяття підозрюваного під варту на 60 діб або заставу в 5 млн гривень. Суму застави прокурори САП пояснювали шкодою, який був нанесений державі - близько 19 млрд гривень.

Адвокати Ревенко заявили, що підозра є абсолютно необґрунтованим. До того ж, як стверджує сторона захисту, прокурори не надали рішення Окружного адміністративного суду Києва, апеляційної та касаційної інстанцій, які визнали формулу законної та економічно обґрунтованою.

Суд не задовольнив вимог прокуратури, відпустивши Ревенко під заставу в 1,92 млн грн при умові, що сума буде внесена протягом 5 днів, і поклав на нього певні процесуальні зобов'язання. Зокрема, підозрюваний має до 10 жовтня не залишати межі Києва без дозволу слідства, а також прибувати до правоохоронців по першій вимозі і утримуватися від спілкування з співробітниками НКРЕКУ щодо обставин справи.

Раніше суд дозволив вийти з-під варти під заставу підозрюваному у справі "Роттердам" колишньому члену НКРЭКУ Володимиру Євдокимову. Прокуратура просила призначити Євдокимову заставу в 50 млн грн. Проте його взяли під варту з альтернативою застави в 25 разів менше, ніж вимагали прокурори.

Як повідомляли "Коментарі", ПАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ), що належить олігарху Ігорю Коломойському, за підсумками роботи в 2017 році наростив чистий прибуток в 9,4 рази порівняно з 2016 роком - до 1 млрд 648,339 млн грн з 175,290 млн грн.Нерозподілений прибуток на кінець минулого року склала 1 млрд 463,926 млн грн. За минулий рік завод скоротив поточні зобов'язання на 26% порівняно з попереднім роком - до 1 млрд 573,131 млн грн, довгострокові - на 5,4%, до 192,340 млн грн. Вартість активів за 2017 рік зросла на 45,3% - до 3 млрд 515,700 млн грн. Основна частина продукції заводу направляється на експорт, таким чином, підприємство має валютну виручку.