Головна Новини Суспільство права людини Самотнім українцям спростять процедуру усиновлення дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Самотнім українцям спростять процедуру усиновлення дітей

Чиновники хочуть вирішити проблему з сиротами

13 серпня 2019, 09:25 comments3204
Поділіться публікацією:
Самотнім українцям спростять процедуру усиновлення дітей

В Україні спростять правила усиновлення дітей. Це робиться для того, щоб для того, щоб більше сиріт могли отримати довгоочікувані сім'ї. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Щоб прискорити цей процес, фахівці міністерства соціальної політики розробили законопроект, у якому вирішили значно полегшити усиновлення дітей в Україні.

Тепер хочуть дозволити усиновлення не тільки подружнім парам, але і самотнім українцям.

 Вони запропонували:

Вилучити з переліку суб'єктів, які дають дозвіл на усиновлення, заклади, де утримуються діти. Приймати рішення будуть органи опіки на місцях.

Виключити з переліку підстав для анулювання усиновлення випадки, коли між вихованцем і прийомним батьком складаються стосунки, які перешкоджають їх сумісному проживанню.

На думку фахівців, це треба для того, щоб усиновлювачі не зловживали цим правом у відношенні дитини, яка перебуває в підлітковому віці і з ним важко налагодити контакт. Це є однією з основних причин повернення дітей у дитячі будинки

Нововведення торкнуться усиновлення дитини одного з подружжя. Пропонується таке усиновлення проводити за згодою обох біологічних батьків, попередньо отримавши дозвіл від батьків, який не проживає разом з дитиною.

Як повідомляло видання "Коментарі", для громадян, які хочуть усиновити дитину, введуть нові правила. В Україні також планується створення спеціальної комісії з питань міжнародного усиновлення, яка буде діяти на постійній основі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!