Головна Новини Суспільство права людини Місцезнаходження Сенцова невідомо, - громадські спостерігачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцезнаходження Сенцова невідомо, - громадські спостерігачі

Сенцова немає ні в одній з раніше названих СІЗО

30 серпня 2019, 23:30 comments1760
Поділіться публікацією:
Місцезнаходження Сенцова невідомо, - громадські спостерігачі

Українського політв'язня Олега Сенцова немає ні в московському СІЗО "Бутирка", ні в "Лефортово". Про це заявили у Громадської спостережної комісії Москви, передають російські ЗМІ.

Як повідомили спостерігачі, в ході огляду московського СІЗО "Бутирка", в ньому не було виявлено Сенцова. Також присутність Сенцова не підтвердили і в СІЗО "Лефортово".

"Спостерігачі відвідали Бутирський ізолятор, в тому числі перевірили спецблок, та не виявили там Сенцова. Раніше при відвідуванні СІЗО "Лефортово" адміністрація цього ізолятора їм сказала, що його там немає. Таким чином, його місцезнаходження залишається невідомим", — йдеться у заяві російського відомства.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно засудили в Росії, перебуває в Бутирському ізоляторі. Зазначалося, що в Бутирський ізолятор його помістили ще вчора, 29 серпня.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", уукраїнців, засуджених у Росії, можуть помилувати указом президента РФ Володимира Путіна в обмін на помилуваних росіян, засуджених в Україні. Про це з посиланням на джерело, близьке до переговорів, повідомляє російська газета "Комерсант". Українців помилують, якщо від них надійдуть звернення на ім'я Путіна. При цьому кілька людей, в тому числі режисер Олег Сенцов, відмовилися просити помилування, оскільки це буде означати визнання провини. Політв'язнів, які перебувають під слідством у Росії, можуть передати українському суду, який, як передбачається продовжить розгляд "справ". Так, у Київ можуть передати кримінальну справу 24 моряків, затриманих у Керченській протоці. Адвокати моряків це не коментують, побоюючись зірвати переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!