Головна Новини Суспільство права людини В Україні хочуть створити єдиний реєстр зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть створити єдиний реєстр зброї

Документ спрямований на те, щоб «в країні не було сірого обороту зброї»

4 вересня 2019, 07:29 comments4264
Поділіться публікацією:
В Україні хочуть створити єдиний реєстр зброї

У Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про зброю", яким передбачається визначити основні принципи поводження, використання, придбання, ввезення, маркування, а також порядок отримання дозволів на зброю.

"Визначені різні типи зброї, типи боєприпасів, визначено порядок отримання відповідних дозволів на зброю та порядок ввезення цієї зброї, а також порядок створення єдиного реєстру — в ньому будуть відомості не тільки про зброю і відстрілку з тієї зброї, що продається через відповідні авторизовані центри, але і про те, що буде ввезено в Україну", — розповів народний депутат від партії "Слуга народу" Ігор Фріс.

Він додав також, що був визначений і сформований порядок отримання спеціального дозволу на придбання зброї.

"Вирішена трохи бюрократична процедура спілкування осіб, які планують придбати зброю, з органами, які видають на це дозвіл, але набагато жорсткіше порядок для коротко стволу, для пістолетів, визначено порядок правил поведінки, складання відповідного іспиту і найголовніше — визначений порядок легалізації незаконної зброї, яка сьогодні існує в державі", — сказав нардеп.

За даними фахівців і експертів, приблизно від 600 до 800 тис. одиниць зброї, було завезено із зони бойових дій або перейшло якимось чином на мирну територію.

Говорячи про мету даного законопроекту, нардеп заявив, що документ спрямований на те, щоб "в країні не було сірого ринку, сірого обігу зброї, що є у темряві, яке ніхто не бачить".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Україні закрили реєстр корупціонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!