Головна Новини Суспільство права людини В Україні планують в рази скоротити число в'язниць
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують в рази скоротити число в'язниць

Новий міністр юстиції Денис малюська розповів, як бачить майбутнє пенітенціарної системи

23 вересня 2019, 14:32 comments2725
Поділіться публікацією:
В Україні планують в рази скоротити число в'язниць

Новий міністр юстиції Денис Малюська розповів, що в Україні необхідно радикально реформувати пенітенціарну систему і пробації для засуджених судом. Про це він заявив в ефірі програми "BIHUS info".

"У моєму уявленні, кількість в'язниць в Україні має бути мінімізовано. Тоді, як на прикладі країн північної Європи, ці установи можна буде реформувати для сучасних умов утримання та виправлення", — зазначив чиновник.

Також Малюська додав, що брати під варту необхідно тільки злочинців, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, а в інших випадках робити акцент на від'їзд покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

"Це пов'язано з тим, що той, хто вирушає до в'язниці, як правило, повертається і повторно скоює злочин. Нинішні в'язниці наносять людям психологічну травму і система не налаштована на реальне виправлення громадянина, особливо якщо це стосується неповнолітніх", — позначив він.

На думку Малюськи, на сьогодні в Україні більше сотні тюрем і слідчих ізоляторів, проте, за попередніми підрахунками, буде досить скоротити їх число до двох, але повністю вивести їх на рівень сучасної західної системи покарання, спрямованої на перевиховання особистості, яке дасть їй шанс стати законослухняною і повноцінної в зовнішньому світі.

"Поки що наше суспільство не готове визнати необхідність фінансування будівництва ефективних в'язниць з бюджету, — продовжує глава мін'юсту. — Однак рано чи пізно доведеться визнати цю необхідність. Тому що зараз пенітенціарна система фінансується на 30%, нам ув'язнених не на що годувати. Про який зниженні рівня злочинності може йти мова в такому випадку? ".

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про призов гаранта України Володимира Зеленського до громадян наповнювати казну, залучаючи НАБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!