Головна Новини Суспільство права людини Ветерани АТО виступили проти продажу землі іноземцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветерани АТО виступили проти продажу землі іноземцям

Ветерани АТО, представники громадських і волонтерських організацій об'єдналися для захисту української землі від іноземного інвестора

26 вересня 2019, 18:40 comments1860
Поділіться публікацією:
Ветерани АТО виступили проти продажу землі іноземцям

На прес-конференції в Інтерфакс Україна представники ряду громадських організацій заявили про готовність вийти на акції протесту перед Офісом президента в разі прийняття закону про продаж української землі в запропонованій Мінекономрозвитку редакції.

Так, директор підприємства "Перлина Поділля" Сергій Іващук розповів, що опублікований Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення не відповідає інтересам України та її народу. У тексті законопроекту відсутні будь-які обмеження на участь іноземців у складі засновників або кінцевих власників компаній, які зможуть купувати землю в Україні.

"Ми аграрії, представники ветеранських організацій, громадських організацій, волонтерських організацій об'єдналися в рамках захисту нашої рідної землі. Ми зібралися тому, що не можемо допустити, щоб українську землю скупили іноземці, а для наших майбутніх поколінь залишилася тільки вивіска від території", — розповів Сергій Іващук.

Учасники прес-конференції особливо підкреслили небезпеку того, що саме представники країни-агресора, в першу чергу, скористаються можливістю покупки землі.

"У законопроект, який реєструється, прямо закладається лазівка, для того щоб кінцевим власником українських компаній міг бути будь-хто. Таким чином сюди зайде іноземний капітал, в тому числі це буде капітал держави-агресора, адже немає ніяких обмежень. Рука агресора на ринку землі — пряма загроза для нас ", — підкреслив Віктор Шендібіло — учасник АТО, юрист" Національного корпусу ".

Політв'язень і боєць батальйону "Айдар" Іван Макар висловив позицію, про повну заборону продажу землі юридичним особам. На його думку, мати право купувати землю повинні тільки фізичні особи — громадяни України. Причому тільки ті, хто обробляє цю землю.

Лідер руху "Традиція і порядок" Богдан Ходаковський закликав усі патріотичні організації приєднатися до дискусії з відкриття ринку землі. Також він попередив владу про можливість протестів, якщо позиція патріотів НЕ буде почута.

"В 14му і 15му роках ми пішли захищати Україну. Ми пішли захищати нашу рідну землю. І аграрії допомагали нам, підтримували як могли. Тому зараз ми готові так само брати участь, готові допомагати аграріям, захищати українську землю. І якщо ці вимоги не будуть почуті владою, ми готові брати участь в будь-яких акціях протесту, доносити свою позицію, щоб вона була врахована і почута ", — підкреслив юрист" Національного корпусу" Віктор Шендібіло.

"Якщо ми не будемо почуті, ми готові виходити на акції протесту ... Ми готові виходити до Кабінету міністрів, до Офісу президента, до Верховної Ради. І я звертаюся до всіх депутатів Верховної Ради, на жаль, попередні нас не чули, не допустити прийняття даного закону, не допустити продажу землі іноземцям і зупинити дане питання до повернення територій під юрисдикцію України до закінчення і повної перемоги в російсько-українській війні ", — деталізував вимоги Микола Греков, боєць батальйону "Айдар" та мер окупованого міста Александровськ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд запустив ринок землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!